Rușii au penetrat apărarea Kievului! Luptele se dau acum la periferie. Oficialii ucraineni cheamă populația la luptă

Rușii au penetrat apărarea Kievului! Luptele se dau acum la periferie. Oficialii ucraineni cheamă populația la luptă. Sursa foto: colaj
Rușii au penetrat apărarea Kievului! Luptele se dau acum la periferie. Oficialii ucraineni cheamă populația la luptă. Sursa foto: colaj

Vineri dimineață, forțele ruse au intrat în districtul Obolon din Kiev, unde armata ucraineană se luptă în prezent cu ele. Trupele rusești au intrat în Kiev, au confirmat oficiali ucraineni într-un tweet, conform BBC.

Armata ucraineană afirmă că forțele armate sunt angajate în lupte la periferia capitalei Kiev, în Dymer și Ivankiv, unde un număr mare de vehicule blindate rusești au avansat, conform BBC.

O postare pe pagina oficială de Facebook a forțelor armate ucrainene a precizat că forțele “continuă să opună rezistență” armetei ruse la nord-vest de capitală.

Ministerul a adăugat că ucrainienii încă mai rezistau la un aerodrom de la periferia orașului – care ar putea deveni o trambulină pentru armata rusă în Kiev dacă trupele rusești îl vor cuceri.

Mai multe înregistrări video, postate pe rețelele de socializare, arată blindate pe străzile orașului.

Ministerul Apărării al Ucrainei le cere locuitorilor să nu părăsească casa și să pregătească cocktailuri Molotov.

Districtul este la aproximativ 10 km de centrul Kievului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac kiev atac rusia kiev rusia in kiev
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes