S-a lansat ghidul pentru Black Friday 2017

S-a lansat ghidul pentru Black Friday 2017
S-a lansat ghidul pentru Black Friday 2017

În 2016, vânzările online de Black Friday au depășit 120 de milioane de euro, România fiind a doua țară din lume cu cea mai mare creștere a comerțului online (38%), anunță Asociația Română a Magazinelor Online, care a lansat ghidul pentru Black Friday 2017.

Black Friday se va desfașura pe 17 noiembrie în mediul online, precizează asociația într-un comunicat.

Ghidul pentru Black Friday este adresat retailerilor, dar și clienților și cuprinde informații pentru fiecare stadiu al procesului de cumpărare, de la faza de prospecție, planificare și derulare a achizițiilor în cazul clienților, la organizarea cataloagelor de produse, a stocurilor, plăților și livrărilor, dar și a procesului post-vânzare.

”Vorbim de câteva mii de magazine online angrenate în fenomenul Black Friday, milioane de produse cu preț redus, mii de angajați implicați, de la faza de planificare la cea de execuție, deci un efort logistic considerabil concentrat într-o singură zi. Totodată, având în vedere creșterile înregistrate de Black Friday în fiecare an, atât din perspectiva numărului cumpărătorilor, cât și a valorii vânzărilor, considerăm esențial să asigurăm o bună informare a retailerilor relativ la provocarea organizării evenimentului de shopping astfel încât să ofere cu fiecare an o experiență cât mai bună clienților”, a declarat Florinel Chiș, director executiv al Asociației Române a Magazinelor Online.

Anul trecut, vânzările de Black Friday au depășit 120 de milioane de euro, în creștere cu 20% față de 2015 și cu 60% mai mari față de 2014.

Citeste pe site-ul asociaţiei  ghidul complet

Salvează

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

black fridayghidul black fridayreduceri black fridayvinerea neagra
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes