Salariul minim pe economie scapă de impozitare. Năsui anunță că măsura se aplică întâi în două sectoare economice

Salariul minim pe economie scapă de impozitare. Năsui anunță că măsură se aplică întâi în două sectoare economice
Salariul minim pe economie scapă de impozitare. Năsui anunță că măsură se aplică întâi în două sectoare economice

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat că începând cu anul 2022, salariul minim pe economie nu va mai fi impozitat. El a precizat că, pentru început,  măsura se va aplica doar în două sectoare din economie.

Năsui a explicat că, începând cu 2022, românii vor plăti impozit doar pe suma care depăşeşte salariul minim pe economie.

„Dacă cineva a luat salariul minim plus un leu este impozitat doar pe un leu, nu este impozitat pe 2300 şi un leu. Am reuşit să includem această măsură pentru anul 2022, într-un sector pilot. Agricultură şi pentru sectorul HoReCa”, a declarat ministrul la „Interviurile lui Vitalie”, a precizat Năsui.

Reamintim că ministrul Claudiu Năsui a susţinut în repetate rânduri că trebuie să fie eliminate taxele pe salariul minim pe economie, precizând că angajaţii români îşi împart aproape jumătate de salariu cu statul.

În prezent, salariul minim pe economie este de 2.300 de lei, dar angajaţii primesc în mână, în urma reţinerii impozitului pe venit (10%) şi a contribuţiilor sociale (35%, din care 25% contribuţia la sistemul de pensii) aproximativ 1.400 de lei.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

2022 caudiu nasui Ministrul Economiei salariul minim neimpozitat
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes