Magazin

Salata cu icre de știucă de Tulcea: Produs cu indicație geografică protejată în UE

Salata cu icre de știucă de Tulcea: Produs cu indicație geografică protejată în UE
Salata cu icre de știucă de Tulcea: Produs cu indicație geografică protejată în UE

”Salata cu icre de știucă de Tulcea” din România a fost introdusă în Registrul indicațiilor geografice protejate (IGP) după ce Comisia Europeană a aprobat cererea. „Salata cu icre de știucă de Tulcea” este o cremă pe bază de ulei de floarea-soarelui de culoare albă, obținută din icre în amestec cu apă carbogazificată și zeamă de lămâie.

Este produsă în regiunea Tulcea, care include Rezervația Biosferei Delta Dunării. „Salata cu icre de știucă de Tulcea” are gustul specific al icrelor de știucă, completat și subliniat de cel al icrelor de pește din Delta Dunării, ca urmare a procesului de sărare și maturare. „Salata cu icre de știucă de Tulcea” este un produs care utilizează în principal materii prime din regiune, creând o legătură puternică cu mediul natural al Deltei Dunării.

„Salata cu icre de știucă de Tulcea” este un exemplu emblematic al tradiției locale de prelucrare a peștelui, care a evoluat de la recoltarea și consumul de icre crude (în secolul al XIX-lea) până la prelucrarea acestora pentru a fi utilizate în bucătăria modernă (în secolul XX). Această nouă denumire se va alătura celor 1.760 de produse alimentare deja protejate. Lista este disponibilă în baza de date eAmbrosia.

Indicație geografică protejată (IGP)

Indicațiile geografice permit consumatorilor să aibă încredere și să distingă produsele de calitate, ajutând, de asemenea, producătorii în comercializarea lor.

Indicația geografică protejată arată legătura dintre regiunea geografică specifică și denumirea produsului, în cazul în care o anumită calitate, reputație sau altă caracteristică poate fi atribuită în mod esențial originii sale geografice. Produsele cu IGP pot fi alimente, produse agricole sau vinuri. Pentru a beneficia de această etichetă de calitate, cel puțin una dintre etapele de producție, prelucrare sau preparare trebuie să aibă loc în regiune.

În cazul vinului, aceasta înseamnă că cel puțin 85% din strugurii utilizați trebuie să provină exclusiv din aria geografică în care se produce efectiv vinul.

Distribuie

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Alerta de vreme rea se prelungește până miercuri seara. Cantitățile de apă pot depăși 50 l/mp

Daniela Arnăutu

Paula Seling și Ovi vin la Poezie și delicatețuri, noua emisiune semnată Mircea Dinescu, la Prima TV

Daniela Arnăutu

“Asta-i România!”: Scandal cu… cântec la Gorj

Daniela Arnăutu

Marele premiu Loto 6/49, în valoare de peste 2,9 milioane de euro, a fost încasat

Gloria Pascu

Viorica de la Clejani: “Fulgy acum este într-un loc sigur, este în siguranță”

Daniela Arnăutu

Adrian Minune, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”. Interpretul de manele va face dezvăluri despre drumul greu spre succes si despre rivalități

Daniela Arnăutu

Acest website sau tool-urile externe, folosesc cookie-uri necesare pentru buna lui functionare, in scopurile descrise in politica de cookie-uri. Pentru a afla mai multe despre acestea si despre modul in care poti sa revoci acordul pentru cookie-urile folosite, te rugam sa consulti Politica de COOKIES. Prin inchiderea acestui mesaj de notificare sau continuarea navigarii in website in orice fel, iti dai acceptul pentru folosirea de cookie-uri. DE ACORD Termeni si conditii »