Salvat de BALENĂ! Metroul dintr-un oraș olandez s-a oprit în coada sculpturii unei balene. FOTO + VIDEO

O garnitură de metrou a reușit performanța să se așeze pe o coadă de balenă, o sculptură care a salvat-o de la prăbușire.
O garnitură de metrou a reușit performanța să se așeze pe o coadă de balenă, o sculptură care a salvat-o de la prăbușire.

Un conducător de metrou din Olanda a avut șansa vieții lui după o ”evadare” norocoasă, datorită unei opere de artă bine plasate în calea trenului.

O garnitură de metrou din Spijkenisse, lângă orașul Rotterdam, a spart în viteză o barieră de la capătul liniilor, cu puțin înainte de miezul nopții, duminică, relatează BBC.

Însă, în loc să se prăbușească cei 10 metri până la apa de dedesubt, trenul a rămas suspendat dramatic în aer. A ajuns să fie echilibrat delicat pe marea sculptură ce reprezintă cozile unor balene, la stația de metrou De Akkers.

“Încercăm să decidem cum putem coborî trenul într-o manieră atentă și controlată”, a declarat luni un oficial al radiodifuzorului național olandez NOS.

Conductorul metroului, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a putut să părăsească singur trenul gol. A fost dus la spital pentru un control, dar nu a fost rănit.

Sculptura, intitulată Whale Tails, este opera arhitectului și artistului Maarten Struijs și a fost ridicată în apă, la capătul liniei de metrou, în 2002. Autorul a declarat pentru NOS că este surprins că structura nu s-a rupt.

VIDEO

“Este fost acolo de aproape 20 de ani și… de fapt, vă așteptați ca plasticul să se pulverizeze puțin, dar se pare că nu este cazul”, a spus el. „Mă voi asigura că primesc câteva fotografii”, a adăugat el. „Nu mi-aș fi putut imagina niciodată așa”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

metrou balena metrou olanda sculptura metrou oprit in coada de balena salvat de balena
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes