Sâmbăta aceasta, în “ROventura”, incursiune în “cea mai frumoasă stațiune de pe continent”

Sâmbăta aceasta, în “ROventura”, incursiune în “cea mai frumoasă stațiune de pe continent”
Sâmbăta aceasta, în “ROventura”, incursiune în “cea mai frumoasă stațiune de pe continent”

“ROventura” ajunge sâmbăta aceasta, pe Valea Cernei în “cea mai frumoasă stațiune de pe continent”, cum însuși împăratul austro-ungar Franz Joseph a denumit Băile Herculane, în urmă cu trei secole.

Chiar dacă nu trece prin cea mai bună perioadă a sa, cea mai veche stațiune balneară din țară este doar perla coroanei de pe fabuloasa Vale a Cernei, pe care George Mihai și Andreea Străvoiu ne-o prezintă, în toată splendoarea ei, într-o ediție de poveste, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D.

Loc în care istoria și legendele se împletesc

În puține locuri din țară istoria și legendele se împletesc și sunt atât de prezente, ca aici, așa că, înainte de a ”păși” prin oraș, pe urmele istoriei, roventurienii ne invită să aflăm de unde a pornit legenda acestui loc nepereche.  

Cheile Corcoaiei este locul cum nu se poate mai nimerit pentru a afla legenda lui Hercule, un loc unde natura parcă a creat special aici o scenă pentru acest spectacol care te lasă cu gura căscată. Călătorim mai departe, pe Valea Cernei, asemeni legendei lui Hercule, până la izvoarele de sănătate, Băile Romane care, odată ce au ajuns să-i poarte numele, au devenit celebre-n toată lumea. Regina apelor termale de la noi este totodată și una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din lume și, incă de pe atunci, erau recunoscute puterile vindecătoare ale apelor termale de la Herculane pentru că mai târziu, habsburgii să o transforme într-o atracție pentru elitele vremii. 

Turism de sănătate

Turismul de sănătate a funcționat fără încetare la Băile Herculane, iar astăzi aceasta este stațiunea cu cel mai bogat trecut istoric dintre toate stațiunile românești. Spațiile de cazare au fost recondiționate, restaurantele refăcute din temelii, iar din bucătărie ies, și ajung pe mesele turiștilor, farfurii bogate, pline cu bunătăți de tot felul.

Nu ratați, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție “ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

baile herculane roventura
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes