Sâmbătă, în ”ROventura”: Țara Moților, unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ

Sâmbătă, în ”ROventura”: Țara Moților, unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ. Sursa foto BLC Media
Sâmbătă, în ”ROventura”: Țara Moților, unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ. Sursa foto BLC Media

Sâmbătă, de la ora 15:00, ”ROventura” ia munții la pas, în căutarea tihnei Apusenilor, într-unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ, Țara Moților, pe urmele bravului Horea. George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, ne invită să-i cunoaștem pe localnici, dar și pe oamenii veniți aici, de departe, ca să “sfințească locul”. Un loc unic, în care rar mai găsești ritmul acesta așezat și stilul de viață al moților, uluitor tocmai prin simplitatea lui.

Călătorim, pentru început, la Mătișești, acolo unde vom întâlni o familie de bănățeni care au devenit sarea și piperul acestui cătun de basm, care te cucerește, de la prima privire, prin minunile lăsate aici de Natură și de Dumnezeu. În locurile acestea, oamenii, în mare parte bătrâni și tot mai puțini la număr, păstrează autenticitatrea acestor locuri. Localnici sau turiști, cu toții iubesc Țara Moților!

Țara Moților
Țara Moților

Moții care au rămas aici au făcut-o pentru că iubesc natura și libertatea, iar pe acestea le poți gusta din plin, în oricare dintre case ai alege să înnoptezi. Ospitalitatea moților și gustul legendarelor plăcinte pe lespede ți se lipesc de suflet, și transforma plimbarea aceasta într-una de neuitat.

ROventurienii ne poartă pașii, apoi, pe urmele lui Horea, un simbol al patriotismului transilvănean. Un veritabil simbol, jertfit pentru libertate, Horea a semănat câte ceva în fiecare dintre cei care l-au urmat. Acel ceva îl regăsim și astăzi în moții care mai înnobilează, încă, acești munți binecuvântați.

Nu ratați sâmbata aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

apusenicalatorie apuseniroventuratara motilor
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes