Sâmbăta viitoare, AUR organizează un marș împotriva legilor educaţiei

Preşedintele AUR, George Simion, i-a invitat sâmbătă, 6 mai, de la ora 16.00, pe membrii şi simpatizanţii AUR la un marş de protest împotriva adoptării legilor educaţiei în forma Guvernului.

Potrivit liderului AUR, marşul va începe din zona Izvor, Palatul Parlamentului şi se va finaliza în Piaţa Victoriei, la Guvern.

George Simion a adăugat că membrii şi simpatizanţii AUR vor mai protesta împotriva “înstrăinării regiilor autonome şi a bogăţiilor naţionale”.

“Apelul nostru către români este să protesteze împotriva legilor educaţiei. Este singura cale să blocăm planurile absurde ale lui Klaus Iohannis pentru educaţia românilor. Egalitatea de gen, diversitatea, orice noţiune anticreştină şi antinaţională caută să fie incluse în aceste legi ale educaţiei, care se încearcă să fie incluse în forma lor iniţială (…). Este ultima formă în care ne exprimăm dezacordul faţă de felul în care este eludată din dezbaterea parlamentară societatea civilă”, a spus Simion, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Senatorul AUR Sorin Lavric a menţionat că proiectele legilor educaţiei se află de o săptămână în dezbaterea Comisiei de învăţământ a Camerei Deputaţilor, dar “aceste dezbateri sunt de faţadă, sunt un simulacru”.

“Coaliţia aflată la putere vrea să forţeze adoptarea cât mai rapidă a legilor Educaţiei şi asta în pofida contestărilor pe care le-a primit de la părinţi, profesori, sindicate”, a afirmat Lavric.

El a spus însă că printre amendamentele adoptate într-o “formă provizorie” şi propuse de AUR se regăsesc cele care vizează înfiinţarea de şcoli şi unităţi de învăţământ în afara graniţelor ţării acolo unde există comunităţi româneşti istorice, reintroducerea exmatriculării pentru elevii recalcitranţi şi continuarea formării de învăţători în licee pedagogice.

Lavric a precizat că parlamentarii AUR vor propune eliminarea unor sintagme din proiectele legilor educaţiei referitoare la orientare sexuală, toleranţă faţă de libertate religioasă, dogma religioasă.

“Între scopul declarativ al unui articol de lege şi intenţia din care s-a făcut acel articol este o mare prăpastie. În literă aproape orice articol sună bine, inofensiv, este bine-voitor, pentru ca în spate, prin aceste mici particule inofensive, să pătrundă discret, dar insistent, în ideologia de gen”, a adăugat Lavric.

Senatorul AUR susţine că legile educaţiei în forma propusă de Guvern “vor împinge învăţământul românesc în prăpastie”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

legea educatieimars aurmars impotriva legilor educatiei
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes