Sanitas pichetează sediul Guvernului şi prefecturile din mai multe judeţe: ”Hoţii”, ”Mincinoşii”, strigă protestatarii, cerând demisia Guvernului

Federația Sanitas a ieșit la proteste, marţi, în faţa Guvernului, dar şi prin pichetarea prefecturile din mai multe judeţe
Federația Sanitas a ieșit la proteste, marţi, în faţa Guvernului, dar şi prin pichetarea prefecturile din mai multe judeţe

Federația Sanitas a ieșit la proteste, marţi, în faţa Guvernului, dar şi prin pichetarea prefecturile din mai multe judeţe, cerând aplicarea legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, dar şi stabilirea unor sporuri şi acordarea unor stimulente şi pentru angajaţii din Asistenţa socială. La Timişoara, doi protestatari s-au îmbrâncit, fiind îndepărtaţi de jandarmi.

În Bucureşti, sindicaliştii protestează, pe ploaie, în faţa sediului Guvernului.

”Hoţii, hoţii” şi ”Mincinoşii”, strigă sindicaliştii.

În mai multe judeţe din ţară, reprezentanţi ai sindicaliştilor pichetează sediile prefecturilor.

La Timişoara, aproximativ o sută de persoane, sindicalişti din sănătate, dar şi din învăţământ protestează Prefectura Timiş.
Pe pancartele acestora se pot citi mesaje precum ”40 punctul de pensie”, ”Nu tăiaţi pensiile”, ”Noi am muncit, voi ne-aţi minţit”, ”Jos Guvernul”, ”Ne-aţi minţit”, ”Guvernul ne-a pus pumnul în gură”.

La Timişoara a fost şi un incident. La un moment dat, doi dintre protestatari s-au îmbrâncit, însă imediat au fost îndepărtaţi de către jandarmii care supraveghează protestul.

Sanitas a anunţat care sunt revendicările în cadrul acestui protest:

  1. Aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
  2. Stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată.
  3. Acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

proteste sanitas revendicari sanitas sanitas sanitas pichete
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes