Săptămână extrem de interesantă la Bruxelles, anunță eurodeputatul Rareș Bogdan: ”Multe teme fierbinți”

Săptămână extrem de interesantă la Bruxelles, anunță eurodeputatul Rareș Bogdan: ”Multe teme fierbinți”. Sursa foto: Stiripescurt.ro
Săptămână extrem de interesantă la Bruxelles, anunță eurodeputatul Rareș Bogdan: ”Multe teme fierbinți”. Sursa foto: Stiripescurt.ro

Eurodeputatul liberal Rareș Bogdan perticipă săptămâna aceasta la o serie de acțiuni al Parlamentului European, anunțând o ”săptămână extrem de interesantaĂ, prin prisma subiectelor aflate în deszbatere.

Printre acestea, Rareș Bogdan remarcă prezența președintelui Moldovei, Maia Sandu, în Plenul Parlamentului, cu un discurs în premieră, dar și rezoluția referitoare la propunerea Consiliului European privind stabilirea unei cote minime globale de impozitare a grupurilor multinaționale.

Conform unui comunicări de presă a eurodeputatului român, punctele importante al activității Parlamentului UE sunt:

”Maia Sandu va fi primul președinte al Republicii Moldova care va susține un discurs în plenul Parlamentului European, mâine la ora 15.00 (ora Bruxelles-ului). Vă reamintesc că P.E. a cerut statelor membre ca UE să acorde R. Moldova statutul de țară candidat.

Posibil vot pe raportul anual privind Acordul de asociere cu Republica Moldova. În propunerea de Rezoluție: creșterea sprijinului politic, tehnic și financiar acordat R. Moldova – planul de redresare economică este în valoare de 600 mil. euro.

Propunere de Rezoluție referitoare la Raportul Comisiei din 2021 privind respectarea statului de drept (raportul conține capitole pentru fiecare stat membru).

Propunere de Rezoluție referitoare la propunerea Consiliului European privind stabilirea unei cote minime globale de impozitare a grupurilor multinaționale.

Propunere de Rezoluție în care se cere UE să acorde susținere totală procurorilor care investighează crimele de război, crimele împotriva umanității și genocidul din Ucraina.”

De asemenea, el remarcă deschiderea unei dezbateri legate de dezinformarea și propagandă rusă în spațiul european, pentru care a solicitat anterior ”un task-force” pentru a combate acest fenomen:

”Dezbatere pe tema dezinformării și propagandei rusești în legătură cu războiul din Ucraina. E o dezbatere comunâ a INGE2 (Comisia specială pt ingerințe străine în procesele democratice și dezinformare) și SEDE (Subcomisia pentru securitate și apărare).

După invadarea Ucraine a devenit limpede că dezinformarea e nava-amiral a strategiei lui Putin. Fără suportul populației ar fi fost istorie, deci controlul minții este, pentru acest criminal, crucial. Am cerut Comisiei Europene în plen, la Strasbourg, un task-force pentru combaterea dezinformării”, afirmă europarlamentarul Rareș Bogdan.

Propiunerea sa a fost făcută la începutul lunii aprilie: ”Propun un task-force, în parteneriat cu NATO, pentru a găsi calea adevărului către cetăţenii ruşi, iar acest task-force al informaţiei nu trebuie să cunoască cuvântul imposibil”, a declarat el, așa cum a prezentat și site-ul nostru în articolul: ”Rareș Bogdan, discurs în Parlamentul European în care l-a făcut ”Antihrist” pe Putin și a citat din Einstein. Propune un task-force pentru adevăr – VIDEO

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

rares bogdan
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes