Șapte morți după vaccinare, într-un cămin de bătrâni din Germania

Cea mai importantă lecție care trebuie extrasă din criza Corona este că a devenit un mare risc să fii rezident la o casă de bătrâni. Dacă cineva este repartizat unei astfel de instituții, renunță invariabil la drepturile fundamentale ale omului. La început, persoanele în vârstă trebuiau să suporte numai restricțiile privind libertatea de mișcare și contactul cu cei dragi, dar acum este vaccinarea Corona, care cu greu poate fi evitată în aceste instituții de custodie, notează freewestmedia.com.

Apar din ce în ce mai multe rapoarte privind decese în căminele de bătrâni, în urma vaccinărilor în masă ale rezidenților. Zeci de cazuri au fost raportate recent din Norvegia . Rezidenții căminelor de bătrâni au reprezentat aproape jumătate din morții din Suedia la un moment dat. În Germania, a fost observată recent o serie de decese într-o casă de bătrâni din districtul Miesbach, din Bavaria Superioară.

După cum a raportat biroul raional Miesbach, 41 de rezidenți dintr-o unitate de bătrâni au dat rezultate pozitive pentru Coronavirus. La fel ca în Norvegia, 34 dintre aceștia primiseră anterior un vaccin de la BioNTech/Pfizer. Șapte dintre rezidenții vaccinați au murit, iar printre cei nevaccinați a existat un singur deces. Înainte de campania de vaccinare, din martie până în decembrie au existat doar cinci decese provocate de coronavirus în casele de bătrâni din districtul Miesbach.

În „Buletinul epidemiologic 2/2021” de 74 de pagini al Institutului Robert Koch (RKI) din 14 ianuarie, la pagina 27, se spune: „Analiza stratificată în funcție de vârstă a arătat, de asemenea, estimări de eficacitate comparativ ridicate, care, totuși, cu scăderea grupelor de vârstă sau numărul de cazuri. Prin urmare, la cea mai mare grupă de vârstă (≥ 75 de ani), se afirmă despre eficacitatea vaccinării că incertitudinea este ridicată.”

Conform sursei citate, această „incertitudine ridicată” se datorează în principal faptului că nici măcar cinci la sută din cei 40 000 de participanți la studiu nu au avut mai mult de 75 de ani. Curios, când considerăm că vaccinul este recomandat în special pentru acest grup.

“Datorită scurtei perioade de timp dintre vaccinare și focar, se poate presupune că vaccinatul fusese deja infectat în momentul vaccinării”, au declarat reprezentanții autorității medicale ale landului. În plus, ar fi existat protecție completă împotriva vaccinării numai după a doua vaccinare planificată. “Deci, vaccinarea a venit prea târziu pentru persoanele vaccinate o dată.”

Cancelarul Angela Merkel (CDU) a sugerat între timp că reintroducerea controalelor la frontiere în țările vecine ar putea deveni o realitate. „Dacă țările decid să meargă pe totul alte căi, ceea ce nu văd în acest moment, dar care s-ar putea întâmpla în cele din urmă, atunci trebuie să reintroducem controalele la frontieră”, a spus ea marți seara după Consultările cu primii miniștri ai statelor federale.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

decese batrani vaccinati decese dupa vaccinare
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes