Sărbătorim Împreună Ziua Mondială a Pământului – 22 aprilie 2022

Sărbătorim Împreună Ziua Mondială a Pământului – 22 aprilie 2022. Sursa foto: Carpat Energy
Sărbătorim Împreună Ziua Mondială a Pământului – 22 aprilie 2022. Sursa foto: Carpat Energy

În fiecare an, în data de 22 aprilie, lumea întreagă sărbătorește Pământul și își arată recunoştiinţa față de ceea ce mediul înconjurător ne oferă. Această zi a fost fondată de către senatorul american Gaylord Nelson, în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl manifesta față de mediul înconjurător. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, marea lor majoritate fiind tineri și foarte tineri.

După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului (Earth Day) într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde. Această mișcare s-a născut în SUA într-o perioadă în care au avut loc mai multe evenimente deosebite fiind ziua care a desemnat oficial mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. 

Un viitor verde începe prin acțiune individuală

Din generație în generație ne străduim să oferim copiilor noștri șansa la un viitor mai bun, mai sustenabil, mai verde, plin de amploare financiară și prosperitate sufletească. Acest fapt vine din propriile valori morale, precum și din dorința de a consolida resursele primite. La ora actuală, poluarea atmosferică și protejarea mediului sunt aspecte care se discută și nu se discută, însă se simte o schimbare în aer și se arată un interes din ce în ce mai proeminent în această direcție.

Diversele campanii de plantare a copacilor, curățenie prin păduri, reciclarea și colectarea corespunzătoare a deșeurilor, precum și fiecare companie, ONG și persoană care iniţiază o discuție sau o acțiune în acest sens, oferă mai multă vitalitate și energie verde mediului înconjurător.

Fiecare dintre noi suntem responsabili pentru ceea ce facem și pentru felul în care ne conectăm la mediul înconjurător. Oamenii faini de la Carpat Energy, ne oferă soluții pentru independența energetică și pentru a benefica de energie electrică într-un mod sănătos atât pentru noi cât și pentru Pământ. Resursele oferite de ei, prin sisteme fotovoltaice, sunt până la urmă, resursele pe care natura ni le pune la dispoziție, fără a ne taxa lună de lună și fără a avea costuri suplimentare de exploatare.

Campaniile împotriva poluării au devenit tot mai acerbe în ultimii ani, iar motivele nu sunt de neglijat. Excepțional ar fi să ne alăturăm cu toții acestui ideal și să ne punem măcar în obiectiv ideea de panouri solare, fiindcă chiar dacă la început nu pare o idee ieftină, compensația financiară se va vedea fără îndoială, iar Mama Pământ îți va fi recunoscătoare, ție și urmașilor tăi.

La mulți ani, Pământ!

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

carpat energy gaylord nelson viitor viitor verde ziua pamantului
redactia

Alte stiri de interes