Șase noi nave de război la dispoziția lui Putin

Vladimir Putin a participat, luni, la lansarea construirii a şase nave de război la trei şantiere navale ruseşti, într-un moment în care Rusia este forţată să amâne o serie de proiecte naţionale importante din cauza prejudiciilor provocate de epidemia de Covid-19.

Liderul rus a precizat că noile nave vor fi echipate ”cu sisteme de arme, control şi comunicaţii avansate şi vor consolida în mod semnificativ potenţialul de război al marinei ruse, sporindu-i posibilităţile strategice”.

Acestea sunt, potrivit lui Putin, două nave de desant la şantierul din Kerci, în Crimeea, două fregate la uzina Severnaia Verf (şantierele navale de nord) din Sankt-Petersburg şi două submarine atomice în cadrul companiei Sevmaş, situată în Severodvinsk, oraş-port pe ţărmul Mării Albe.

”În cursul ultimilor opt ani, flota militară rusă a primit peste 200 de nave, corvete şi vase de diferite tipuri. Este necesar să continuăm să realizăm în mod consecvent măsurile programului de stat de înzestrare cu armament a forţelor navale pentru ca la orizontul anului 2027 peste 70% din navele marinei ruse să fie noi”, a declarat Putin, preluat de presa rusă.

Proiectul ambiţios al lui Putin, anunţat cu două zile înainte de a fi reales pentru un al patrulea mandat în martie 2018, a fost marele său argument electoral prin care a promis că va plasa Rusia „printre cele cinci mari economii ale lumii şi va garanta rate de creştere peste media mondială”, a spus el atunci.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

flota rusa nave de razboi nave rusesti vladimir putin
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes