International

Șase noi nave de război la dispoziția lui Putin

Vladimir Putin a participat, luni, la lansarea construirii a şase nave de război la trei şantiere navale ruseşti, într-un moment în care Rusia este forţată să amâne o serie de proiecte naţionale importante din cauza prejudiciilor provocate de epidemia de Covid-19.

Liderul rus a precizat că noile nave vor fi echipate ”cu sisteme de arme, control şi comunicaţii avansate şi vor consolida în mod semnificativ potenţialul de război al marinei ruse, sporindu-i posibilităţile strategice”.

Acestea sunt, potrivit lui Putin, două nave de desant la şantierul din Kerci, în Crimeea, două fregate la uzina Severnaia Verf (şantierele navale de nord) din Sankt-Petersburg şi două submarine atomice în cadrul companiei Sevmaş, situată în Severodvinsk, oraş-port pe ţărmul Mării Albe.

”În cursul ultimilor opt ani, flota militară rusă a primit peste 200 de nave, corvete şi vase de diferite tipuri. Este necesar să continuăm să realizăm în mod consecvent măsurile programului de stat de înzestrare cu armament a forţelor navale pentru ca la orizontul anului 2027 peste 70% din navele marinei ruse să fie noi”, a declarat Putin, preluat de presa rusă.

Proiectul ambiţios al lui Putin, anunţat cu două zile înainte de a fi reales pentru un al patrulea mandat în martie 2018, a fost marele său argument electoral prin care a promis că va plasa Rusia „printre cele cinci mari economii ale lumii şi va garanta rate de creştere peste media mondială”, a spus el atunci.

Alte știri de interes

Restricţii înăsprite în unele zone din nord-estul Angliei, din cauza creşterii numărului cazurilor de Covid-19

Mihnea Tudor

Regina Elisabeta a II-a îşi pierde tronul în Barbados

Mihnea Tudor

Noua Zeelandă ar putea să-și schimbe numele cu unul indigen

Mihnea Tudor

Ambasadorul SUA în China a demisionat

Mihnea Tudor

UE testează interoperabilitatea între aplicaţii de urmărire a Covid-19 în şase state

Mihnea Tudor

Sebastian Kurz: Austria a intrat în al doilea val de coronavirus

Mihnea Tudor

Erdogan, amenințare fără precedent la adresa Franței: Nu căutaţi ceartă cu Turcia!

Saghin Cristian

Efect neașteptat al pastilelor de Paracetamol

Mihnea Tudor

Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că ştia în februarie că maladia Covid-19 este „o chestie mortală”, dar voia să o minimalizeze

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »