Scandal în Parlament. Aleșii noștri, aproape de o bătaie, chiar la prezidiu. Au intervenit în forță chestorii

Scandal în Parlament. Aleșii aproape de o bătaie, chiar la prezidiu. Au intervenit în forță chestorii
Scandal în Parlament. Aleșii aproape de o bătaie, chiar la prezidiu. Au intervenit în forță chestorii

Şedinţa celor două camere ale Parlamentului în care urmează să fie citită moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR a început cu un scandal. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL) nu a fost lăsat să conducă şedinţa, fiind determinat cu scandal să plece de la tribună.

Deputatul PNL Florin Roman a fost acuzat că a confiscat microfonul  prezidiului și că nu o lasă pe președintele Senatului Anca Dragu să conducă ședința. Acesta a refuzat să supună la vot cererea USR PLUS pentru stabilirea unui nou calendar al moțiunii de cenzură.

George Simion a venit lângă Florin Roman şi i-a spus să plece din scaun. “Dă-te de acolo, uzurpatorule”, i-a strigat Simion.  „Băi mafiotule, lasă microfonul!”, ţipă deputatul Dan Tănasă, aflat la doi metri de el.

Florin Roman a cerut intervenţia chestorilor. Liberalul nu renunţă la conducerea şedinţei.

Senatorul PNL Alina Gorghiu i-a numit huligani pe parlamentarii AUR care au intervenit determinând cu scandal plecarea lui Florin Roman de la Tribună.

După 10 minute de confuzie, în care George Simion alerga prin sală, cu telefonul, transmiţând live propria sa versiune asupra a ce se petrecea în plen, Florin Roman a declarat închisă şedinţa plenului şi a plecat de la prezidiu.

Conducerea ședinței în plen a fost preluată de preşedintele Senatului, Anca Dragu.

În plină confuzie, preşedintele Senatului, Anca Dragu, a reînceput şedinţa de plen. Apoi, deputatul Moşteanu a propus modificarea ordinii de zi, prin introducerea votării calendarului moţiunii de cenzură.

Anca Dragu a condus procedura de votare, iar plenul a respins cu 117 pentru şi 216 împotrivă, propunerea lui Moşteanu. Acum au loc proceduri, înainte de citirea moţiunii de cenzură, de către un reprezentant al iniţiatorilor de la AUR.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

citire motiune de cenzuraflorin romangeorge simionmotiunea de cenzura usr plus aurscandal parlament
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes