Scandalul Unifarm – Orban: Incercare penibilă! N-am avut niciun fel de informații

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seară, la Realitatea Plus, că este „o imensă manipulare” încercarea unor politicieni de a lega Guvernul de ancheta penală împotriva șefului Unifarm.

Toata lumea incearca sa faca o legatura intre guvern si Unifarm. Noi l-am gasit in functie (pe directorul Unifarm). Mandatul lui expira in 14 iulie, nu am luat decizia sa-l schimbam in plina pandemie (…) Nici eu si nici alti colegi de-ai mei n-am avut niciun fel de informatii ca s-ar fi derulat proceduri care nu respecta legea sau ca ar fi existat suspiciuni de coruptie. Unifarm, compania, sa stiti ca a avut un rol important, ne-a salvat din multe situatii in care achizitiile s-au impotmolit (…) Daca au existat acte de coruptie si daca DNA are aceste date si cineva a gresit, trebuie sa fie pedepsit, asta este. Incercarea penibila a unor sa faca legatura intre seful Unifarm si Guvern privitor la acte de coruptie este o imensa manipulare”, a zis Ludovic Orban, la Realitatea.

PSD i-a cerut duminică premierului Ludovic Orban să se prezinte săptămâna viitoare în Parlament pentru a explica legăturile dintre Guvern şi cazul de corupţie de la Unifarm, prin vocea senatorului Radu Oprea, care a vorbit într-o conferinţă de presă.

Eugen Adrian Ionel, director general al Companiei Naţionale Unifarm, a fost pus sub control judiciar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat, printre altele, de luare de mită. Acesta mai este acuzat de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influenţă, instigare la fals intelectual şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ancheta unifarm scandalul unifarm
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes