Recomandate Sanatate

Scenariul urât – Situația din spitale poate deveni cu adevărat dramatică: ”O biată gripă nu ucide”

Virusul SARS-CoV-2 nu este doar o gripă, atrage atenția Raed Arafat, care cere populaţiei să respecte măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Acesta spune că se vor intensifica acţiunile de control privind respectarea acestor măsuri. „O biată gripă, între ghilimele, nu ucide atâta personal medical când ei îşi fac datoria. Dacă personalul medical e atât de expus, gândiţi-vă că şi populaţia este expusă şi trebuie să înţeleagă că nu este vorba despre o glumă sau despre o exagerare”, afirmă Raed Arafat.

Cred că unul dintre motivele pentru care unii nu mai respectă regulile, sau le respectă mai puţin decât ar trebui, sunt toate aceste speculaţii despre faptul că virusul nu există sau că este – şi aici nu am să uit comentariul unui coleg medic, care zice este vorba de o biată gripă. Dar răspunsul meu este o biată gripă nu ucide, cum am văzut în alte ţări, sute sau mii din rândul personalului medical.

Un virus obişnuit de gripă, sau o biată gripă, între ghilimele, nu ucide atâta personal medical când ei îşi fac datoria lor. Dacă personalul medical e atât de expus, gândiţi-vă că şi populaţia este expusă şi trebuie să înţeleagă că nu este vorba despre o glumă sau despre o exagerare. Nu le cerem decât respectarea regulilor care au fost recomandate, ca să evităm o deteriorare a situaţiei pe care să nu putem să o controlăm”, a afirmat Raed Arafat, conform TVR.

Scenariul urât

Şeful DSU spune că autorităţile iau în calcul posibilitatea ca situaţia să se agraveze. „Scenariul că o să avem o creştere exponenţială este unul dintre scenariile care există şi ar fi scenariul urât, să avem o creştere rapidă şi exponenţială. În această situație o să ajungem să avem alte recomandări decât cele de până acum”, a dezvăluit Arafat.

Acesta a anunțat că se vor intensifica în perioada următoare controalele privind respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului. „Vom face tot posibilul să evităm situaţia în care să revenim la măsuri mai restrictive”, a mai spus şeful DSU.

Raed Arafat a mai precizat că spitalele de la noi sunt pregătite mai mult ca înainte, dar o creştere a numărului de cazuri poate duce la o situaţie ”dramatică” în care sistemul sanitar să fie ”depăşit”.

Alte știri de interes

Dezastru în industria HORECA. Scrisoare deschisă către Ludovic Orban

Mihnea Tudor

Președintele Iohannis își cere scuze, după ce a greșit o formulă… de calcul

Mihnea Tudor

Horaţiu Moldovan explică acuratețea testelor PCR și dă detalii despre testările din România

Mihnea Tudor

Bilanț coronavirus România 6 august – 1.345 cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2

Mihnea Tudor

FRF a decis mărirea numărului de echipe în Liga I. Surprize la retrogradare

Mihnea Tudor

Legea siguranței naționale ar urma să fie modificată. Se dorește legalizarea înregistrărilor SRI în cauze penale

Saghin Cristian

Dr Marinescu, de la ”Matei Balș”, despre efectul de domino în cazul infectărilor cu coronavirus

Gloria Pascu

Un medicament pe bază de anticorpi ar putea înlocui un vaccin anti-COVID. Teste finale

Mihnea Tudor

Bilanț coronavirus România 5 august – 1.309 noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »