Europarlamentarul Rareș Bogdan susține că ”Fără unitate și stat de drept discutăm degeaba despre prosperitate”. El remarcă, în contextul războiului: ”Românii își asumă un risc enorm”.

Rareș Bogdan: Românii își asumă un risc enorm. Fără unitate și stat de drept discutăm degeaba despre prosperitate
Rareș Bogdan: Românii își asumă un risc enorm. Fără unitate și stat de drept discutăm degeaba despre prosperitate

Europarlamentarul Rareș Bogdan a transmis, luni, că discuțiile despre unitate sunt inutile fără intrarea țării noastre în zona de liberă circulație. El a scris pe pagina sa de socializare că România trebuie să facă parte din spațiul Schengen, în contextul în care războiul se află lângă noi, iar românii „își asumă un risc enorm”.

”În primul rând, România! Suedia a preluat șefia Consiliului UE, prioritățile sale sună bine, mai rămâne să nu fie doar intenții, deoarece românii au suportat destulă umilință prin refuzul nejustificat al Austriei de a respecta normele europene și a accepta prezența noastră în Schengen cu drepturi depline.

Marțea viitoare, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, Suedia își va prezenta programul – securitate, unitate, prosperitate, energie verde, stat de drept. Fără România în Schengen vorbim degeaba despre unitate în cadrul eurosistemului! Fără respectarea regulilor de către Austria, vorbim degeaba de stat de drept! Fără unitate și stat de drept discutăm degeaba despre prosperitate și tranziție la economia verde, ca să nu mai vorbim de securitate.

Războiul e lângă noi, românii își asumă un risc enorm, iar NATO trebuie întărit. Foarte probabil, mâine, la Bruxelles, Jens Stoltenberg, Ursula von der Leyen și Charles Michel vor semna o Declarație comună privind cooperarea NATO-UE, document extrem de important în contextul regional – în februarie e un an de la invadarea Ucrainei, iar unitatea e mai importantă decât oricând”, a scris Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

La începutul anului 2023, europarlamentarul PNL a apreciat că gestul cancelarului austriac Karl Nehammer de a îl invita pe președintele Bulgariei Rumen Radev la Viena, în prima zi a Anului Nou este o încercare a acestuia de a arăta o altă față propriilor alegători „după ce a dat cu mucii în fasole, după ce a căzut cu nasul în țărână, după ce a refuzat accesul pentru România şi Bulgaria”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aderare schengen romania presedintie suedia rares bogdan rares bogdan schengen
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes