Schimbare importantă pentru whisky-ul Johnnie Walker. Trece la sticlă de hârtie

Schimbare importantă pentru whisky-ul Johnnie Walker. Trece la sticlă de hârtie. foto: diageo.com
Schimbare importantă pentru whisky-ul Johnnie Walker. Trece la sticlă de hârtie. foto: diageo.com

Diageo, compania care produce faimosul whisky Johnnie Walker, a anunțat că de anul viitor băutura va fi vândută în sticle „100% fără plastic”, conform unui anuț făcut pe site-ul propriu și preluat de bbc.com.

Firma britanică a anunțat într-un comunicat remis luni că sticla va fi pe bază de hârtie și „fabricată integral din lemn tăiat sustenabil”.

Noua sticlă este rezultatul unei colaborări între producătorul de alcool și o companie tehnologică de ambalare sustenabilă. Pentru a face sticlele, Diageo va lansa o companie numită Pulpex, care va produce, de asemenea, ambalaje pentru Unilever și PepsiCo.

”Sticla este făcută din pulpă recoltată sustenabil pentru a respecta standardele de siguranță alimentară și va fi în întregime reciclabilă în fluxurile de deșeuri obișnuite”, a anunțat Diageo, care deține și brandurile Guiness și Baileys Irish Cream.

Diageo este ultima dintr-o serie de companii majore care urmăresc să implementeze noi forme de ambalare. În luna octombrie a anului trecut Carlsberg a dezvăluit că lucrează la două prototipuri de „sticle de hârtie”, iar în noiembrie Heineken U.K. a anunțat că va renunța la plasticul din ambalajele multipack.

Cu toată această campanie, gigantul Coca-Cola a spus, din ianuarie, că nu va renunța la sticlele de plastic de unică folosință, deoarece consumatorii le mai doresc.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes