Schimbări importante în campionatele de handbal, ce se vor relua primele

Handbalul este primul sport din România care revine după două luni și jumătate de pauză provocată de pandemia de coronavirus.

Astăzi, 4 mai, a avut loc o ședință a Consiliului de Adminstrație a FRH în urma căreia s-a luat decizia ca atât campionatul feminine, cât și cel masculin, să începă pe 14 iunie, respectiv 15 iunie.

S-a renunțat la varianta play-off și play-out pentru Liga Zimbrilor, iar la feminin nu se vor mai juca cele șapte etape rămase, ci doar restanța CSM – București – Slobozia. În acest moment CSM București se afla la egalitate de puncte cu SCM Rm. Vâlcea 43, dar cu un meci mai puțin. În cazul în care vor câștiga restanța cu Slobozia, “tigroaicele “ pot deveni campioane!

La băieți, Dinamo se află pe primul loc. De asemenea cele două partide din sferturile Cupei României FAN Courier, cea dintre SCM Rm. Vâlcea și HC Dunărea Brăila și cea dintre CSM București și CSM Slatina, se vor juca, urmând ca apoi să se dueleze echipele în Final Four-ul Cupei.

„Varianta propusă și la masculin și la feminin este cu reluarea meciurilor la jumătatea lunii iunie. Să nu mai existe turnee play-off și play-out. La masculin se desfășoară doar cele 3 etape pe sistem normal tur-retur. Plus restanțele care au mai rămas. La feminin să va juca doar restanța dintre CSM București și Slobozia. Și meciurile din Cupa României FAN Courier vor avea loc”, a declarat Cristina Vărzaru, vicepreședinte Federația Română de Handbal.

Programul competițional

Liga Zimbrilor

Duminică, 14 iunie: Etapa a 24-a
Joi, 18 iunie: Etapa a 25-a
Duminică, 21 iunie: Etapa a 26-a
Duminică, 28 iunie: restanțele AHC Potaissa Turda – CS Dinamo București (Etapa a 10-a) și SCM Poli Timișoara – CS HC Buzău 2012 (Etapa a 23-a).

Cupa României FAN Courier masculin

24-25 iunie, Turneul Final Four
*semifinala CSM Bacău – CS Dinamo București va conta și pentru meciul restant din campionat (Etapa a 20-a).

Liga Florilor MOL

24 iunie: restanța din Etapa 16 (AHCM Slobozia – CSM București).

Cupa României FAN Courier feminin

16 iunie: sferturile restante SCM Rm. Vâlcea – HC Dunărea Brăila și CSM București – CSM Slatina
20-21 iunie: Final Four Cupa României FAN Courier .

Nu s-a discutat despre înghețarea campionatului

Cristina Vărzaru spune că în sedința de astăzi nu s-a luat în discuție nici un moment înghețarea campionatului.

”S-a aprobat în unanimitate de catre membrii Consiliului de Administrație să se amâne această decizie până în momentul în care vom ajunge în această situație” , spune Cristina Vărzaru, vicepreședinte Federația Română de Handbal.

Fosta mare handbalistă recunoaște că această pauză de două luni a dat peste cap pregătirea sportivilor și este greu ca la jumătatea lui iunie, atunci când se va relua campionatul, aceștia să fie în formă maximă.

”Situația este extrem de complicată pentru că am fost sportivi și știm cu toții că o pauză mai lungă de o săptămână, te scoate automat din formă. Este o situație la care vrem să ne adaptăm . Această variantă este un semn că ne dorim ca activitatea handbalistică să reziste, să continue și să supraviețuiască chiar și cu acest Coronavirus”

Cristina Vărzaru, vicepreședinte Federația Română de Handbal.

Cristina Vărzaru a vorbit și despre reluarea pregătirii sportivilor după 15 mai, odată cu posibilitatea relaxării măsurilor care asigură prevenirea răspândirii Coronavirusului. ”Dacă pot începe pregătirea pe 15 mai, oricine poate intra la pregătire, nu stabilim noi … este vorba despre strategia fiecărui club când își aduce jucătorii în țară, cum și-i aduce.”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

campionat de handbalhandballiga florilorliga zimbrilor
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes