Social

Schimbări la Codul Rutier. Noi interdicții, noi controverse, AMENZI

  • De la 1 iulie au intervenit unele schimbări în Codul rutier
  • Autobuzele pot intra pe linia de tremvai
  • Absolvirea a 10 clase pentru șoferi a rămas la nivel de proiect

Codul Rutier aduce noi modificări de la 1 iulie pe care ar fi bine să le cunoască toți șoferii. Utilizarea telefoanelor mobile în timpul condusului este în continuare interzisă și se va sancționa cu o amendă de 500 de lei, însă folosirea tabletelor ar fi permisă pentru șoferi.

Regulile privind utilizarea dispozitivelor electronice la volan nu sunt singurele schimbări aduse Codului rutier. În Capitală a fost reglementată circulația autobuzelor pe liniile de tramvai, iar specialiștii sunt de părere că s-ar fi renunțat la siguranța rutieră, scrie sursa citată anterior.

Amendă pentru folosirea telefonului la volan

În trafic, șoferii se pare că pot fi folosite anumite dispozitive, fiind vorba despre tablete.

Telefoanele mobile rămân în continuare interzise la volan pentru șoferi, iar nerespectarea regulilor le va aduce participanților la trafic o amendă de 500 de lei.

Autobuze pe linia de tramvai

Autobuzele ar putea circula pe linia de tramvai în capitală, conform Digi24. Se pare însă că decizia, luat pentru a le permite o deplasare mai rapidă autobuzelor, a stârnit o serie de controverse în rândul specialiștilor.

Potrivit sursei citate, experții sunt de părere că deplasarea autobuzelor pe linia de tramvai ar putea îngreuna mai mult circulația, în loc să o fluidizeze. Decizia se pare că este considerată mai mult periculoasă, având în vedere că astfel s-ar putea aglomera excesiv stațiile de tramvai și s-ar putea crea și blocaje în cazul în care autobuzele vor suferii defecținui.

”Nu avem gabaritul necesar, aglomerăm foarte mult stațiile de tramvai și riscăm să nu încapă călătorii pe refugiile respective. Sunt intemperii, se poate derapa foarte ușor pe linia de tramvai, se lungește distanța de frânare când linia este umedă, nu mai vorbesc de calitatea infrastructurii. (…) Să ne gândim că se defectează un autobuz între stații și eu am gardurile de protecție. Mașina de intervenție nu are gabarit 100% Până la urmă pe unde îl scoți? După aceea blochez și linia de tramvai”, a explicat Dan Trifu, director Eco Civica, pentru Digi24.

Prevederi rămase la stadiul de proiect

Anumite propuneri cu privire la schimbarea Codului Rutier au rămas însă la stadiul de proiect. Este vorba despre adoptarea unor teste medicale suplimentare, aplicate în cazul vârstnicilor, dar și obligativitate absolvirii a 10 clase pentru a putea da examenul auto.

Vorbim despre obligativitatea celor care doresc să obțină permisul de conducere de a deține cel puțin 10 clase dar și despre introducere unor teste și examene medicale suplimentare pentru șoferii în vârstă. Niciuna din prevederi nu a intrat în vigoare de la 1 iulie”, a explicat Cosmin Andreica, reprezentat al polițiștilor, pentru Digi24.

Alte știri de interes

Oliviu Gherman a murit

Mihnea Tudor

IGPR, reacție după criticile privind prezența polițiștilor la înmormântarea lui Emi Pian

Mihnea Tudor

Consilierul personal al lui Dumitru Buzatu a murit de coronavirus

Mihnea Tudor

Familie distrusă de Covid: Mama, fiica și nepotul nenăscut au murit în spitalul din Alba Iulia

Mihnea Tudor

Trafic aglomerat de weekend – Informații de la Centrul Infotrafic

Mihnea Tudor

O femeie a născut într-o benzinărie și a abandonat bebelușul în toaletă

Gloria Pascu

Fratele lui Florin Salam, în stare gravă la Matei Balș: are coronavirus, diabet și e intubat

Saghin Cristian

Un fost senator PSD a decedat la 51 de ani după ce a contractat coronavirus

Mihnea Tudor

Victor Picu, directorul ANOFM, prins băut la volan, în plin centru al Capitalei

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »