Scholz salută ”progrese” în vederea unei dezescaladări în criza ucraineană

”Misiunea este asigurarea securităţii Europei, iar eu cred că vom reuşi acest lucru”, a anunţat liderul german Olaf Scholz într-o conferinţă de presă comună, la Berlin, cu şefa Guvernului danez Mette Frederiksen.

”Dacă veţi compara cu situaţia de acum câteva săptămâni, (acum) există discuţii bilaterale între Statele Unite şi Rusia, există un format de discuţii NATO-Rusia (…), există de asemenea dcuţii la OSCE, care este din nou o platformă de discuţii privind securtatea Europei”, a enumerat Scholz, care vede în aceste instanţe de dialog tot atâtea ”progrese”.

Olaf Scholz – criticat în ultimele din din cauza discreţiei sale şi unei presupuse complezenţe faţă de Moscova – se află de-acum pe toate fronturile, cu o vizită la Joe Biden luni şi vizite la Kiev şi Moscova săptămâna viitoare.

Întrebat despre controversatul gazoduct strategic germano-rus Nord Stream 2 în perspectiva unor sancţiuni în cazul unei invazii a Ucrainei, el nu a vrut să intre în detaliile unei eventuale risposte.

”Suntem de acord asupra faptului că vom acţiona împreună în privinţa sancţiunilor care trebuie impuse (în cazul unui atac rus în Ucraina), care sunt bine pregătite”, a declarat el.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

criza ucrainaolaf scholz
redactia

Alte stiri de interes