Școlarii din UE vor avea materiale informative, dar și manuale pentru a ”putea învăța ce înseamnă știre reală și ce înseamnă fake-new”, conform unui amendament propus de Rareș Bogdan

Amendament propus de Rareș Bogdan
Amendament propus de Rareș Bogdan

Problema știrilor false, care au invadat internetul, este în atenția europarlamentarului liberal Rareș Bogdan, fost ziarist, care a propus un amendament, în Parlamentul European, pentru ca elevii din UE să aibă acces la o varietate large de informații care să-i învețe cum să combată acest fenomen.

Amendamentul meu care cere ca școlarii din UE să aibă materiale informative, manuale etc, pentru a putea învăța ce înseamnă știre reală și ce înseamnă fake-news, a fost votat cu largă majoritate în Comisia specială ING2 – Comisia pentru Combaterea Ingerințelor Străine in procesele democratice din UE, inclusiv dezinformarea”, anunță europarlamentarul român.

Raportul ING2 va ajunge în plenul Parlamentului European probabil în Iunie. Am cerut și Comisiei Europene un punct de vedere în privința elaborării unui manual sub egida instituțiilor europene. Sunt susținătorul unei mai bune informări și resping cu toate forțele cenzura. Uniunea Europeană trebuie să aleagă calea dreaptă și să respecte drepturile fundamentale, iar dreptul la liberă exprimare este o valoare care nu poate fi știrbită!”, mai anunță Rareș Bogdan, într-o postare pe Facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

amendament rares bogdanfake newsrares bogdan
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes