Scoția nu renunță la independență

Premierul scoţian Nicola Sturgeon anunță un proiect de lege cu privire la organizarea unui nou referendum asupra independenţei Scoţiei.
Premierul scoţian Nicola Sturgeon anunță un proiect de lege cu privire la organizarea unui nou referendum asupra independenţei Scoţiei.

Un proiect de lege cu privire la organizarea unui nou referendum care să stabilească independenţa Scoţiei urmează să fie depus până la sfârşitul anului viitor, a anunţat premierul scoţian Nicola Sturgeon, relatează Reuters, preluată de news.ro.

Guvernul scoţian, care susţine independenţa provinciei britanice, a suspendat în martie proiecte în vederea acestei consultări, din cauza crizei covid-19.

”Înaintea încheierii acestei legislaturi noi vom publica un proiect de lege care va stabili termenii şi datele unui refrendum asupra independenţei şi ce întrebare le va fi pusă cetăţenilor în acest referendum”, a anunţat marţi Nicola Sturgeon.

În iulie, pemierul britanic Boris Johnson a exclus eventualitatea autorizării organizării unui nou referendum privind independenţa Scoţiei.

În 2014, într-un prim referendum, 55% dintre scoţeinii care s-au prezentat la urne au votat împotriva independenţei, însă sondajele le sunt mult mai favorabile naţionaliştilor în prezent.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

independenta scotiaNicola SturgeonPremierul scotian Nicola Sturgeonreferendum independenta scotia
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes