Scrimă: Peste 300 de sportivi au trimis o scrisoare deschisă CIO şi FIE prin care cer să se reconsidere decizia referitoare la integrarea ruşilor şi belaruşilor în competiţii

Peste 300 de scrimeri au trimis o scrisoare lui Thomas Bach, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) şi lui Emmanuel Katsiadakis, preşedintele interimar al Federaţiei Internaţionale de Scrimă (FIE), cerându-le să reconsidere decizia de a reintegra sportivii ruşi şi belarusi în competitii internationale.

Semnatarii petiţiei au numit această reintegrare drept „o greşeală catastrofală”. Au semnat 318 scrimeri, dintre care 286 care sunt încă în activitate, ei fiind din toată Europa, dar şi din Statele Unite, Canada, Japonia, Brazilia şi chiar Mexic.

„Cu o totală desconsiderare faţă de vocea sportivilor, aţi permis Rusiei şi Belarusului să revină la competiţiile FIE”, se spune, printre altele, în scrisoarea acestora.

“Aceasta este o aparentă abatere de la poziţia CIO… şi dezvăluie încă o dată interesele ruseşti care depăşesc vocea şi drepturile sportivilor, în special ale celor din Ucraina. […] Acest război flagrant şi neprovocat şi încălcarea armistiţiului olimpic nu pot fi ignorate sau răsplătite. Revenirea la lucruri ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat ar fi o greşeală catastrofală”, afirmă semnatarii scrisorii.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

olimpiadarusi in competitiisportivi rusi
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes