Se extinde focarul de Covid de la Primăria Cluj Napoca. Ungureanu: Boc, nici după 7 cazuri confirmate nu testează angajații

Deputatul USR Emanuel Ungureanu anunță că 7 angajați ai Primăriei Cluj au fost confirmați cu coronavirus, la o săptămână după ce în instituție a fost confirmat un prim caz, dar Direcția de Sănătate Publică din Cluj a refuzat să testeze ceilalți angajați.

“A șaptea persoană infectată cu noul coronavirus este o doamnă mai în vârstă, lucrează la același parter, s-a testat singură, ocupă poziția de șef Serviciu Investiții în schema de organizare a Direcției Tehnice din primăria Cluj-Napoca. Îi doresc multă sănătate. Restul, e tăcere. Șeful DSP Cluj tace, primarul Emil Boc tace, angajații primăriei tac. Eu vorbesc, public, asumat, propun soluții, într-o comunitate care tace și înghite, an de an, minciuni, corupție și ipocrizie”, afirmă vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților Emanuel Ungureanu.

“Priviți, domnule Moisescu de la DSP Cluj și domnule Boc, ce a făcut primăria Alba-Iulia când a avut primul caz confirmat de Covid. Au închis primăria și au dispus testarea angajaților. La Cluj-Napoca, nici după 7 cazuri confirmate nu testați angajații!”, mai spune deputatul USR.

Primul caz de infecție cu SARS-CoV2 a fost confirmat în Primăria Cluj în urmă cu o săptămână – șefa Departamentului Achiziții din instituție. Două zile mai târziu, și șeful Direcției Tehnice, contact direct al șefei Departamentului Achiziții din instituție, avea și el COVID-19 cu simptome, iar mama femeii, care lucreaza la creșa Patrocle din oraș, avea și ea simptome de COVID-19.

“DSP Cluj a declarat că nu e nevoie de testarea angajaților Primăriei, nici măcar a colegilor de birou ai doamnei”, a explicat Emanuel Ungureanu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

coronavirus cluj napoca covid primaria cluj napoca Emanuel Ungureanu Emil Boc focar primarie cluj
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes