Sanatate

Se modifică numărul total al cazurilor de infectări, după decizia CCR

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat, luni noapte, care au fost efectele deciziei CCR privind neconstitutionalitatea carantinarii persoanelor cu coronavirus prin decizie de ministru. Astfel, 972 de persoane pozitive s-a externat la cerere, iar alte 3.680 persoane pozitive nu au facut obiectul internarii in spitale.

Avand in vedere solicitarile primite de Grupul de Comunicare Strategica referitoare la evolutia cazurilor confirmate cu noul coronavirus (COVID-19), in contextul generat de decizia Curtii Constitutionale a Romaniei, publicata in data de 2 iulie a.c., facem urmatoarele precizari:

”In intervalul 2 – 20 iulie a.c. in Romania au fost confirmate 10.393 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, 3.384 persoane declarate vindecate si 351 persoane decedate. Totodata, au fost externate 1.396 persoane asimptomatice dupa 10 zile de la depistare si 972 persoane externate la cerere, depistate pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

In acelasi interval au fost spitalizate in medie 4071 persoane, atat in sectii cat si in ATI, in data de 2 iulie a.c. fiind internate 4.252 persoane, iar in data de 20 iulie a.c. 4.748 persoane.

Din analiza seriilor de date raportate reiese faptul ca aproximativ 3.680 persoane confirmate pozitiv in acest interval de timp, in conditiile absentei instrumentelor legislative care sa permita masuri medicale, nu au facut obiectul internarii in spitale, nu au facut obiectul externarii ca persoane asimptomatice dupa 10 zile de spitalizare si nici ca persoane externate la cerere.

De asemenea, in urma analizei s-a constatat faptul ca aproximativ 1480 de persoane confirmate cu noul coronavirus fac parte din categoria persoanelor vindecate, reprezentand cazuri care au beneficiat de prevederile Ordinului Ministrului Sanatatii 487/2020 (aflat in vigoare in perioada 24 martie a.c. – 21 mai a.c.) care a permis fie externarea cazurilor usoare, fie tratarea acestora la domiciliu, fara a mai fi declarate vindecate, in sistemul de raportare, la implinirea termenului de izolare de 14 zile. In aceeasi situatie s-au aflat categorii de persoane din centre rezidentiale, persoane cu boli neuro-psihice, personal medico-sanitar si de ingrijire. Avand in vedere numarul persoanelor considerate vindecate, se va rectifica in consecinta numarul cazurilor considerate active in infectarea cu noul coronavirus.”

Alte știri de interes

Nelu Tătaru despre evaluarea mortalităţii cauzate de coronavirus: Cei din Terapia Intensivă sunt cei care numără decedaţii

Mihnea Tudor

Arafat: Vom avea o perioadă dificilă! Prima recomandare a șefului DSU

Gloria Pascu

Administrarea de plasmă cu anticorpi reduce mortalitatea Covid cu 57%. Un al doilea aparat de colectare a fost instalat în București

Saghin Cristian

Nelu Tătaru a dezvăluit cel mai important moment din timpul acestei pandemii

Mihnea Tudor

Virgil Musta, recomandări pentru siguranța copiilor care au părinți sau bunici cu comorbidități

Mihnea Tudor

Marius Tucă, internat cu coronavirus. Mesajul prezentatorului Tv

Mihnea Tudor

Atenție părinți: Care sunt cele mai întâlnite simptome ale infecției cu coronavirus la copii

Mihnea Tudor

Turism balnear: Redeschiderea piscinelor interioare şi a centrelor de tratament balnear va reduce riscul de îmbolnăvire cu Covid

Mihnea Tudor

Şeful Inspectoratului de Jandarmi Argeş, vindecat de COVID-19, a donat plasmă

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »