Se subțiază USR-ul! Vlad Teohari a demisionat, alături de alți 60 de membri

Se subțiază USR-ul! Vlad Teohari a demisionat, alături de alți 60 de membri. Sursa foto: facebook, cpv
Se subțiază USR-ul! Vlad Teohari a demisionat, alături de alți 60 de membri. Sursa foto: facebook, cpv

Vlad Teohari, unul dintre contestatarii aripii Barna din USR, a anunțat că a demisonat din formațiunea condusă până mai ieri de Cioloș, și el demisionar. Este unul dintre cei peste 60 de membri ai USR Diaspora care au plecat din partid. Teohari și-a motivat gestul prin aceea că „latura colorată a partidului a fost de prea multe ori mâzgălită de la București cu interese meschine”.

Vlad Teohari a transmis, pe facebook, un mesaj la plecarea din USR

„Am ajuns și în punctul ăsta, am demisionat din USR. Motivul principal pentru care mă opresc aici este că simt că nu mai pot construi. Nu pot, nu pentru că nu vreau, ci pentru că îmi lipsește încrederea care îmi dădea energie. Echipa majoritară din partid (echipa Barna) a ales de ceva vreme un drum total opus idealurilor la care eu și mulți alții am aderat. Latura colorată a USR-ului, cea care este dincolo de granițele terestre ale României, a fost de prea multe ori mâzgălită de la București cu interese meschine. Dacă finalul ar fi acum, ar fi fost o poveste tristă, dar ea poate fi începutul unei noi mișcări care să promită mai puțin și să facă mai mult. Resurse avem și am motive puternice să cred că ne vom regrupa. Rămâne doar să ne folosim cunoștințele acumulate pentru că încrederea pornește cu dreptul. Abia atunci, USR-ul nu va mai putea afirma că este singura variantă la actuala clasă politică și probabil tot atunci vor fi nevoiți să se uite și la ce nu funcționează intern”, a scris Teohari, pe Facebook.

El a vorbit în mesajul său și despre „politicieni de carton, care și-au urmat strict interesul propriu”. „Prezența celor dezamăgiți ca mine face doar să îi legitimeze în continuare”, a precizat Teohari.

Peste 60 de membri ai USR Diaspora și-au depus demisiile din partid după ce Dacian Cioloș a renunțat la funcția de președinte. S-a întâmplat asta după ce Biroul Național, controlat de aripa Barna, a respins la vot programul său de reforme. Conducerea interimară a USR a fost preluată de Cătălin Drulă.

„Treptat, după fuziune și culminând cu recenta respingere a Programului propus de Dacian Cioloș (program care reflectă viziunea multora dintre membri), am realizat că suntem într-un partid a cărui dinamică nu se mai încadrează în ceea ce ne-a mișcat pe toți: o Românie fără hoție și promovarea meritocrației”, a scris Roxana Girdan, pe grupul Tribuna USR PLUS.

Vlad Teohari este USR-istul căruia i-a fost invalidată candidatura pentru unul dintre locurile de parlamentar din Diaspora, fiind sancționat pentru că a fost unul dintre semnatarii scrisorii inițiate anul trecut de senatorul Mihai Goțiu, în care peste 100 de USR-iști reclamau excluderile abuzive din partid și semnalau derapajele formațiunii politice condusă de Dan Barna.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

demisie teohari demisii din usr vlad teohari
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes