Sebastian Burduja a convocat şedinţa comandamentului energetic de iarnă

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunţă luni că a convocat şedinţa comandamentului energetic de iarnă pentru a face tot posibilul să nu fie niciun fel de probleme.

”Gerul vine şi trebuie să fim pregătiţi. Am convocat şedinţa comandamentului energetic de iarnă şi vom face tot posibilul să nu fie niciun fel de probleme”, spune ministrul Energiei pe Facebook.

Sebastian Burduja afirmă că, ”totuşi, în eventualitatea unor condiţii meteorologice extreme, în urma cărora cetăţenii rămân fără curent, sunt câteva lucruri pe care le pot face pentru a păstra casa caldă, pentru a creşte temperatura corpului şi pentru a rămâne în siguranţă”.

”Important: dacă liniile electrice sunt rupte, nu le atingeţi, ţineţi familia şi animalele de companie departe. Raportaţi liniile întrerupte companiei de utilităţi! Toate sfaturile sunt într-un super ghid, pregătit de prof. Dumitru Chisăliţă, de la Asociaţia Energia Inteligentă. Vă rămân la dispoziţie pentru a trece cu bine împreună peste această perioadă”, spune ministrul Energiei.

Ministrul Energiei preciza recent că România este pregătită pentru perioade de ger, având în depozite gaze la un nivel de 82,93%. ”La cum a decurs iarna până acum, dar chiar şi în condiţii mai grele, cu maxim 1-2 episoade de ger sau viscol pe lună, vom trece iarna doar cu gaz românesc, din ceea ce avem înmagazinat şi ceea ce producem”, afirma el.

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de vânt, polei, ninsori moderate cantitativ şi viscol pentru Moldova, Dobrogea şi jumătatea de est a Munteniei începând de duminică după-amiază până marţi dimineaţă. De asemenea, anunţă ger în nord, centru şi est, cu minime termice de până la -20…-18 grade în noaptea de marţi spre miercuri.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

comandament de iarnasebastian burduja
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes