International

Sebastian Kurz: Austria a intrat în al doilea val de coronavirus

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat duminică că Austria a intrat în „al doilea val” de infecţii coronavirus, în contextul creşterii numărului de cazuri pozitive, scrie AFP, preluată de news.ro.

De vineri până sâmbătă, această ţară de 9 milioane de locuitori a înregistrat aproape 870 de noi cazuri, dintre care mai mult de jumătate în capitală. Austria numără 33.000 de cazuri şi 750 de morţi de la începutul pandemiei.

„Suntem la începutul celui de-al doilea val”, a declarat Sebastian Kurz într-un comunicat, avertizând că ţara va depăşi în curând 1.000 de noi cazuri zilnic, şi făcând apel la populaţie să respecte strict măsurile anti-virus şi să reducă la maxim contactele.

Înăsprirea măsurilor

Vineri, guvernul austriac a anunţat înăsprirea măsurilor, în ceea ce priveşte purtarea măştii şi adunările publice, pentru a inversa curba.

Începând de luni, măştile, care erau deja obligatorii în supermarketuri şi în mijloacele de transport, vor fi purtate şi în magazine şi în toatel clădirile publice.

Kurz a avertizat că dacă numărul de cazuri continuă să crească, nu exclude noi măsuri, dar şi-a exprimat speranţa că va fi evitată a doua izolare.

Alte știri de interes

Regina Elisabeta a II-a îşi pierde tronul în Barbados

Mihnea Tudor

Noua Zeelandă ar putea să-și schimbe numele cu unul indigen

Mihnea Tudor

Ambasadorul SUA în China a demisionat

Mihnea Tudor

UE testează interoperabilitatea între aplicaţii de urmărire a Covid-19 în şase state

Mihnea Tudor

Erdogan, amenințare fără precedent la adresa Franței: Nu căutaţi ceartă cu Turcia!

Saghin Cristian

Efect neașteptat al pastilelor de Paracetamol

Mihnea Tudor

Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că ştia în februarie că maladia Covid-19 este „o chestie mortală”, dar voia să o minimalizeze

Saghin Cristian

Opozantul belarus Maxim Znak, un membru al Consiliului de Coordonare al opoziţiei, arestat de bărbaţi ”mascaţi” în civil

Saghin Cristian

Guvernul cere să-l apere pe Trump într-un dosar în care este acuzat de editorialista E Jean Carroll de viol şi defăimare

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »