Secretarii de stat ai USR PLUS, demiși de prim-ministru. Cîțu invită USR PLUS la discuții

Premierul Florin Cîțu i-a demis, miercuri seara, pe secretarii de stat ai USR PLUS: „Eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”.

Deciziile de eliberare din funcţie a unor secretari de stat de la mai multe ministere, din aparatul propriu al vicepremierului, de la Agenţia Naţioală de Administrare Fiscală, dar şi de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni au fost deja publicate în Monitorul Oficial.

„Eu nu vreau sa ajungem la momentul in care USR, alaturi de AUR si de PSD, vine la vot la o motiune impotriva PNL. Dupa aceea discutam altfel. Oamenii sunt acolo… Bine, fara secretarii de stat. Eu va spun care e frica mea. In momentul in care ai negociat cu AUR si cu PSD nu pot sa am secretari de stat in ministere, pentru ca eu nu stiu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”

Este vorba despre secretari de stat de la mai multe ministere, din aparatul propriu al vicepremierului, dar şi de la Agenţia Naţioală de Administrare Fiscală şi de la dar şi de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

La masa discuțiilor

În același timp, Cîțu le cere celor de la USR PLUS să renunțe la moțiunea de cenzură și să revină „la masă”:

„Putem sa mergem mai departe, daca retrag motiunea de cenzura. (…) Le-am spus colegilor din USR ca inca putem merge mai departe, doar sa retraga motiunea de cenzura. E inca timp sa retraga motiunea, ne asezam la masa, stam o zi-doua fara sa dam declaratii”, a mai precizat Citu.

Premierul a facut si un apel la responsabilitate si a dat exemplul PNRR, program care ar urma sa fie semnat la finalul lunii septembrie.

„Ce facem cu PNRR pe care il vom semna la sfarsitul acestei luni? Cine va semna PNRR din partea Romaniei? Chiar asa iresponsabili suntem, ne facem de ras a doua oara, dupa episodul PSD cu premierul Japoniei? Cand vine Ursula, cu cine va semna PNRR-ul? Vine iarna, avem o problema cu facturile, suntem in pandemie, vine PNRR, este planul PSD”, a mai precizat premierul.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri seară, la Digi 24, că aşteaptă ca USR PLUS să retragă moţiunea de cenzură şi să revină la masa discuţiilor, înainte de a fi trecută ”linia roşie”.  

”În acest moment putem să discutăm orice (…) portofoliile sunt acolo, nu le atinge nimeni, oamenii sunt acolo, bine, fără secretarii de stat, pentru că nu poţi să…”, a declarat premierul.   

Premierul a precizat că directorii sunt pe posturi pe bază de concurs şi acolo nu se poate interveni: ”Va fi respectată legea, dar nu poti şi fii şi alături de AUR şi într-un minister, unde poţi să influenţezi negativ”.  

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

demitere secretari de statflorin citusecretari de statUSR PLUS
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes