International

Secretarul general ONU visează un ”guvern mondial”, care să răsără de sub perdeaua pandemiei de coronavirus

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a făcut un apel repetat la instituirea unei „guvernări mondiale”. El a motivat prin faptul că guvernele nu mai pot face față problemelor de astăzi.

”Problema este că multilateralismul de azi duce lipsă de anvergură, ambiție și autoritate”, a declarat Antonio Guterres, într-o conferință de presă, joi, 25 iunie, prilejuită de lansarea de către ONU a ”răspunsului global la pandemia COVID-19”. ”Iar anumite instrumente care au autoritate, arată puțin sau deloc apetit pentru a acționa, cum a fost cazul recent cu dificultățile întâmpinate în Consiliul de Securitate”, a adăugat secretarul general al ONU.

Într-o lume interdependentă, precum cea de astăzi, „interesele naționale nu sunt separate cu ușurință de binele global”, a mai spus Guterres.

În plus, tulburările economice și sociale provocate de pandemie „au scos la iveală inechități grave și sistemice” în întreaga lume, și au demonstrat fragilitatea acesteia în fața „crizei climatice” (!), a amenințării unui război nuclear (!) și a „fărădelegii în spațiul cibernetic” (!), a avertizat secretarul general, citat de LifeSiteNews.

”Trebuie să regândim modul în care țările cooperează. Avem nevoie de o rețea multiculturală, care să reunească sistemul Națiunilor Unite, organizațiile regionale, instituțiile financiare internaționale și altele”, a explicat șeful ONU.

âMesajul nu este întâmplător

Semn că mesajul său nu a fost unul întâmplător, Antonio Guterres l-a repetat a doua zi, vineri 26 iunie, cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a adoptării Cartei Națiunilor Unite la San Francisco.

”Societatea civilă, municipalitățile, sectorul privat și tinerii sunt voci esențiale pentru a modela lumea pe care o dorim.”

”Fragilităților” globale, pe care le menționase cu o zi înainte, Guterres a adăugat altele: neîncrederea generalizată și crescândă față de guvernele naționale, „inegalitățile, discriminarea, corupția și lipsa de oportunități peste tot în lume – nedreptăți care încă își așteaptă rezolvarea, inclusiv printr-un contract social reînnoit”. Mai trebuie combătut și „flagelul dezinformării”, a spus portughezul.

Guterres a declarat că dorește să discute toate aceste subiecte la adunarea generală a ONU din septembrie „în orice format va fi necesar”.

Nu este pentru prima dată când Antonio Guterres, fost președinte al Internaționalei Socialiste, din 1999 până în 2005, folosește pandemia de coronavirus pentru a promova ideea „guvernării globale” într-o formă sau alta. În contextul pandemiei COVID-19, Antonio Guterres a militat și pentru un drept mondial la avort.

Alte știri de interes

Ziua Americii 4 IULIE – Trump a celebrat la muntele Rushmore – VIDEO. Ceremonie fastuoasă, în ciuda protestelor

Mihnea Tudor

Interlopii din Europa și-au creat propria rețea de telefonie cu zeci de mii de abonați

Mihnea Tudor

Mica Sirenă – Pește Rasist. Cum a fost vandalizată celebra statuie din Copenhaga

Saghin Cristian

Angela Merkel, pentru prima dată cu mască, în public

Mihnea Tudor

Poliția din Seattle a reocupat ZONA AUTONOMĂ din centrul orașului

Mihnea Tudor

Hong Kong în pragul unor revolte masive. Președintele Chinei a promulgat ”legea securității naționale”

Saghin Cristian

Frontierele externe ale Uniunii Europene rămân închise şi după 1 iulie, pentru majoritatea călătorilor străini

Mihnea Tudor

Investiție – Gazoduct unguresc care face legătura cu TurkStream

Mihnea Tudor

Specialistul Fauci recunoaște: Abordarea americană în combaterea COVID-19 nu funcţionează

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »