Secții non-Covid, redeschise la Spitalul din Suceava. Pași spre normalitate

Secții non-Covid, redeschise la Spitalul din Suceava. Pași spre normalitate
Secții non-Covid, redeschise la Spitalul din Suceava. Pași spre normalitate

Spitalul Județean de Urgență Suceava a fost focarul de coronavirus al României, cu sute de cadre medicale și pacienți infectați, și a redevenit funcţional, de luni, pentru secții non-COVID. Deja a fost internat primul pacient, în Secţia de Chirurgie.

Anunțul a fost făcut de Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Judeţean Suceava, ce spune, printr-o postare pe Facebook, că ”Spitalul Judeţean Suceava funcționează cu sectoare non-COVID:

  • Începând de astăzi, Spitalul Judeţean ,,Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a început să funcționeze cu sectoare non-COVID, primul pacient fiind internat și tratat la secția de chirurgie. Astăzi a sosit și stația de osmoză inversă care va fi montată pentru dializă.
  • În prezent numărul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 internați la SJU Suceava a scăzut foarte mult. Sunt 168 pacienți. Așadar, începând de astăzi, până la deschiderea modului ATI de lângă Secția Infecțioase de la Spitalul Vechi, la Spitalul Nou vor fi tratații pacienți COVID cei de pe Terapie Intensivă și de la Dializă.
  • Odată cu reluarea activității pe aceste sectoare non-COVID, am cerut conducerii Spitalului să aibă în vedere îmbunătățirea comunicării și desemnarea unui purtător de cuvânt.”

De asemenea, mai spune Flutur, la centrele DGASPC nu mai există nicio persoană pozitivă COVID. ”Cele șapte care au ieșit pozitive la ultimele teste fiind internate în Spitalul Judeţean, se simt bine, iar în această săptămână urmează testarea acestora -sperăm că testele se vor negativa și, ca urmare, se vor putea externa. Mâine se face o nouă testare a personalului din toate centrele DGASPC.”, a anunțat, luni, președintele CJ Suceava.

În ultimele 24 de ore au fost internate la SJU Suceava 33 de persoane diagnosticate cu COVID-19, iar alte 39 au fost externate, nefiind înregistrat niciun caz în rândul personalului medical, a anunţat, luni, Prefectura Suceava.

Sursa citată precizează că în SJU Suceava sunt internaţi, în prezent, 403 pacienţi, dintre care 168 de pacienţi COVID-19, 15 dintre aceştia fiind în Secţia ATI. La Spitalul Municipal Rădăuţi sunt internaţi 29 de pacienţi COVID-19 şi 23 de persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

flutur gheorghe flutur sectii non covid spital de urgenta suceava
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes