Sanatate

Secțiile ATI sunt pline. A început trierea pacienților

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, este îngrijorată de creşterea accelerată a numărului de cazuri de infectare. Medicul a susținut la un post tv că situaţia din Bucureşti va duce implicit la creşterea numărului de pacienţi care să aibă nevoie de terapie intensivă.

Referindu-se la situaţia de la institut, Mahler a declarat, într-o intervenție la Digi24, că de două săptămâni nu mai este niciun pat liber la ATI şi că dacă unul rămâne liber, în câteva minute se ocupă.

”Este îngrijorătoare creşterea numărului de cazuri, cele mai multe sunt concentrate într-o anumită zonă a ţării. Creşterea în Bucureşti va duce cu siguranţă şi la creşterea numărului de pacienţi care vor avea nevoie de asistenţă în ATI. E nevoie de paturi de terapie intensivă, de aparatură, dar şi de resursă umană specializată, care trebuie să fie şi la nivelul asistentelor, nu doar a medicului. Este o situaţie delicata pentru care fiecare trebuie să devenim responsabili. Acum, la – de două săptămâni nu avem paturi de ATI. Când se eliberează un pat, se ocupă în următoarele minute. Sunt pacienţi pe secţie care au nevoie de terapie intensivă şi se face bilanţ în fiecare moment. Pacientul care are cea mai mare nevoie de asistenţă în terapie e admis în terapie, iar cel care este cel mai bine de la ATI se mută pe secţie. E un schimb de pacienţi cu prioritizarea celui care are cea mai mare nevoie”, a declarat Mahler.

Managerul Institutului „Marius Nasta” a adăugat că, în condiţiile în care un pacient are nevoie de ATI, iar niciun pacient de acolo nu e suficient de stabil ca să fie admis pe secţie, se ia legătura cu centrul operativ şi se cere transferul în altă unitate.

Alte știri de interes

Starea de sănătate a managerului Spitalului din Vaslui s-a agravat. Ce efect are coronavirusul asupra corpului doctoriței

Mihnea Tudor

Record sumbru de îmbolnăviri cu coronavirus în România: 1415 cazuri noi

Mihnea Tudor

Un al patrulea angajat al Ministerului Sănătăţii, confirmat cu COVID-19

Gloria Pascu

Virgil Musta explică actualizarea definiţiilor de caz pentru COVID – 19

Mihnea Tudor

Directorul Spitalului din Vaslui, internat în comă

Mihnea Tudor

Clinică medicală Constanţa: S-au închis Secţia Chirurgie şi Blocul operator

Mihnea Tudor

Decizie privind carantina persoanele care vin din Spania în România

Gloria Pascu

Condiții pentru a fi donator de plasmă – Noile reguli stabilite de Ministerul Sănătăţii

Gloria Pascu

Raed Arafat vorbește pentru prima dată de pierderea controlului pandemiei. Ce se întâmplă la ATI

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »