Sectorul 1 va fi iar inundat de gunoaie. Romprest anunță suspendarea activității

Romprest trimite procurorii la ușa lui Clotilde Armand, după amenințările acesteia: Nu există posibilitatea rezilierii de drept a contractului
Romprest trimite procurorii la ușa lui Clotilde Armand, după amenințările acesteia: Nu există posibilitatea rezilierii de drept a contractului

Situația gunoaielor din Sectorul 1 revine în actualitate, după ce primăria condusă de Clotilde Armand a refuzat să plătească serviciile prestate de Romprest. Societatea anunță, marți, că nici contractul cu depozitul Iridex nu a fost prelungit de Primăria București, condusă de Nicușor Dan, astfel că gunoaiele nu mai pot fi duse acolo.

”Compania Romprest Service SA va aduce la cunostinta ca operatorii statiilor de sortare/tratare a deseurilor colectate si transportate de catre Romprest au limitat activitatea incepand cu data 22.05.2021, iar incepand cu 01.06.2021 au suspendat integral activitatea, din cauza neachitarii serviciilor prestate in beneficiul Sectorului 1.

Totodata, depozitului ecologic Iridex nu i s-a prelungit contractul de catre Primaria Municipiului Bucuresti, iar Autoritatea contractanta, careia ii revine aceasta obligatie legala, nu a dispus o solutie alternativa, pana la acesta data, desi a fost notificata in mod repetat in acest sens, inca din data de 09.04.2021. Astfel, incepand cu data de 01.06.2021, deseurile care nu mai necesita tratare si sunt colectate separat de catre Romprest nu mai pot fi predate unui operator autorizat si agreat de catre Autoritatea contractanta, prin urmare deseurile respective nu mai pot fi colectate.

In consecinta, programele curente de colectare a deseurilor vor inregistra intarzieri si modificari, dictate de adaptarea la situatia (speram temporara) de imposibilitate de a preda deseurile colectate separat, atat cele generate de populatie si institutiile publice din subordinea Primariei Sectorului 1, cat si cele rezultate din operatiunile de salubrizare stadala si salubrizarea depozitelor necontrolate de deseuri.”, anunță într-un comunicat, pe pagina sa de internet, Romprest.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

gunoaiegunoaie sector 1romprestromprest suspendare activitate
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes