Şedinţa Camerei Deputaţilor, închisă de decanul de vârstă, reprezentant AUR, înainte de alegerea preşedintelui

Şedinţa de constituire a Camerei Deputaţilor a fost închisă, luni seară, de cel care a condus-o, decanul de vârstă, Lucian Feodorov (AUR), înainte de a fi ales preşedintele Camerei Deputaţilor. Mai mulţi deputaţi invocă Regulamentul de funcţionare şi fac apel la preluarea preşedinţiei şedinţe de către următorul decan de vârstă.

Deputaţii AUR au invocat oboseala, luni seară, la finalizarea depunerii jurământului de către deputaţi şi au vrut să închidă şedinţa.

Decanul de vârstă, Lucian Feodorov (AUR) a declarat închisă şedinţa, înainte chiar de a declarat că a fost legal constituită Camera deputaţilor.

Ulterior, i s-a atras atenţia că depunerea jurământului fără a fi îndeplinit şi formalitatea de a fi declarat legal constituită Camera Deputaţilor nu are valoare.

Lucian Feodorov a revenit şi a afirmat că au depus jurământul 322 dintre cei 329 de deputaţi validaţi, astfel fiind legal constituită Camera Deputaţilor.

Şedinţa a fost ulterior închisă, iar în prezent se face apel la următorii decani de vârstă pentru a prelua preşedinţia şedinţei pentru a fi ales preşedintele Camerei Deputaţilor.

Ludovic Orban va candida la această funcţie de partea PNL, urmând a fi susţinut de partidele din Coaliţia de guvernare, iar Eugen Simonis a anunţat că va candida şi el.

Şedinţa de constituire a Camerei Deputaţilor a început la ora 12.00.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

constituire camera deputatilorpresedinte camera deputatilor
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes