Ședinţă de Guvern hotărâtoare: Adoptarea programului „Anghel Saligny”, în condițiile în care USR PLUS nu va participa

Guvernul Cîțu va avea o şedinţă vineri, de la ora 16.00, iar pe ordinea de zi a întrunirii ar putea fi inclus şi proiectul de ordonanţă de urgenţă privind programul de investiţii „Anghel Saligny”, au declarat surse guvernamentale, pentru News.ro.

Miniştrii USR PLUS nu vor participa la întrunirea Guvernului, ci doar la şedinţa coaliţiei de la ora 18.00, au precizat surse din partid, pentru News.ro.

Liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu a afirmat că premierul Florin Cîţu a pierdut susţinerea formaţiunii şi a anunţat că au fost discuţii cu AUR pentru depunerea unei moţiuni de cenzură, după demiterea ministrului Justiţiei Stelian Ion şi preluarea interimară a portofoliului de către Lucian Bode.

Întrebat dacă miniştrii USR PLUS ar putea demisiona, Moşteanu a afirmat: „Toate variantele sunt pe masă, însă cred că în momentul acesta e foarte periculos să îl lăsăm pe Florin Cîţu cu toată puterea pe mână, pentru că nu ştie să o folosească. A folosit-o abuziv, a presat miniştri să îi avizeze o OUG care nu are absolut nicio urgenţă. Vrem dezvoltare, dar vrem să nu mai repetăm greşelile trecutului. Nu vrem să deschidem o cutie a Pandorei şi să repetăm greşelile din PNDL 1 şi PNDL 2”.

„Orice discuţie în coaliţie începe de la demisia premierului Florin Cîţu şi apoi discutăm orice”, a mai adăugat Moşteanu, referitor la faptul că liberalii au anunţat susţinerea premierului în continuare.

Liga Aleşilor Locali ai PNL, condusă de Gheorghe Flutur, anunţă joică susţine hotărât Programul Naţional de Investiţii (PNI) „Anghel Saligny” şi demersurile premierului Florin Cîţu ca demersuri pragmatice care ţin cont de realităţi, argumentând că 43% din localităţi au reţele de canalizare, doar 69% au apă potabilă şi doar 31% sunt racordate la reţelele de gaz.

Ministrul Mediului Tánczos Barna s-a referit, joi, la scandalul din coaliţie şi a precizat că speră ca şedinţa de Guvern de vineri şi cea de coaliţie să îi ducă pe cei de la guvernare către poziţii mai apropiate şi către un compromis. El a menţionat că alternativă la actuala guvernare nu există.

Acesta a fost întrebat joi, într-o conferinţă susţinută la Băile Tuşnad, ce părere are despre scandalul din coaliţie.

„Am făcut de mai multe ori apel la responsabilitate şi la calm. Situaţia de ieri este una într-adevăr tensionată. UDMR a cerut de mai multe ori ca acest program Anghel Saligny să fie analizat cu prioritate, să avem avizarea acestui act normativ în cel mai scurt timp posibil pentru că suntem convinşi de faptul că România are nevoie de acest program”, a afirmat ministrul Mediului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes