Ședință de urgență a BPN al PNL. Se discută nominalizarea de la Finanțe

PNL discută scoaterea de la guvernare a USR PLUS!
PNL discută scoaterea de la guvernare a USR PLUS!

La PNL s-a înregistrat, marți seară, o convocare a Biroului Politic Național, organismul de partid care alege miniștrii formațiunii.Întâlnirea este organizată la solicitarea șefilor județeni PNL, nu la convocarea lui Ludovic Orban.

Susținătorii premierului Florin Cîțu îl vor vota pe deputatul Dan Vîlceanu pentru funcția de ministru de Finanțe. Este de așteptat ca liderul PNL Ludovic Orban să avanseze propriul candidat la șefia finanțelor.

Dacă se va ajunge la vot, propunerea PNL pentru Ministerul de Finante va fi ales acel candidat care întrunește, prin vot secret, majoritatea voturilor exprimate. Dacă nu va reuși să-și impună favoritul, Orban ar putea încerca să blocheze desfășurarea ședinței.

Ludovic Orban ar putea propune la Finanțe, spun surse liberale, pe Lucian Heiuș, Ionel Dancă sau Tănase Stamule.

Discuțiile contradictorii din sânul PNL s-au înmulțit odată cu apropierea Congresului partidului. Săptămâna trecută au ieșit la iveala aspecte tulburi din trecutul premierului Cîțu, liderul partidului i-a reproșat luni premierului că a ascuns aceste lucruri, premierul l-a acuzat pe Orban că el se află în spatele dezvăluirilor, iar 24 de lideri județeni PNL s-au poziționat împotriva liderului PNL.

Este prima ședință a liderilor PNL după acest scandal în care taberele s-au acuzat reciproc de practici neortodoxe în lupta pentru puterea din partid și Guvern.

În această seară, liderii din jurul lui Florin Cîțu au o întâlnire informală la Vila lac.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

BPN discuta propunere Finante pnl sedinta urgenta
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes