International

Șef de terapie intensivă la UMCG: „Vaccinați mai repede bărbații supraponderali împotriva coronavirus”

Bărbații în vârstă supraponderali trebuie vaccinați mai devreme. Acesta este punctul de vedere al lui Peter van der Voort, șeful departamentului de terapie intensivă de la Centrul Medical Universitar Groningen (UMCG), Amsterdam.

Acesta este grupul care ocupă o mare parte din paturile de la terapie intensivă din spitale. „Dacă îi vaccinați, va fi mult mai liniște în terapie intensivă și veți fi rezolvat o problemă importantă”, a spus medicul.

Potrivit acestuia, trei din patru pacienți din terapia intensivă a UMCG au vârste cuprinse între 56 și 72 de ani. 72 la sută dintre aceștia sunt bărbați și trei sferturi au un IMC (indicele de masă corporală) mai mare de 25, care înseamnă supraponderal. „Dacă combinați aceste cifre, ajungeți la acest raționament.”

Consiliul Sănătății a făcut alegeri diferite

Nu este o veste că bărbații mai în vârstă, supraponderali, infectați cu coronavirus, ajung în terapie intensivă. Acest lucru a fost dezvăluit și la începutul crizei corona, din martie anul trecut. Cu toate acestea, acest lucru nu a jucat niciodată un rol în politica de vaccinare.

Van der Voort, recunoaște că Consiliul Sănătății a făcut alegeri diferite. Potrivit acestuia, aceasta se bazează pe o „argumentare temeinică”. El nu vrea să critice consiliul, dar subliniază o problemă. ”Umplerea secțiilor de terapie intensivă din spitale cu pacienți Covid a fost întotdeauna principala forță motivantă din spatele politicii corona până acum”, mai spune specialistul, pentru world-today-news.com.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Viktor Orban a ales vaccinul chinezesc Sinopharm pentru a se vaccina

Mihnea Tudor

Un mort şi un rănit la Cernăuţi, într-o explozie a unei conducte de oxigen la un spital Covid

Mihnea Tudor

Guvernatorul New York-ului, acuzat de hărţuire sexuală de două foste angajate

Daniela Arnăutu

Planul Biden de relansare economică, adoptat în Camera Reprezentanţilor. Valoarea acestuia este incredibilă!

Mihnea Tudor

Încă un Boeing 777 cu probleme la motor aterizează de urgenţă, pe aeroportul din Moscova

Mihnea Tudor

Merkel anunță paşapoarte digitale pentru vaccinare, pentru călătorii în Europa

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »