Șefa Senatului, despre scandalul Cîțu: “Cred că este în primul rând o problemă la PNL”

Șefa Senatului, despre scandalul Cîțu: "Cred că este în primul rând o problemă la PNL"
Șefa Senatului, despre scandalul Cîțu: "Cred că este în primul rând o problemă la PNL"

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, recomandă partidelor politice din România, în cadrul competiţiei interne, să aibă o abordare echilibrată faţă de ceilalţi competitori.

Întrebată la Senat despre credibilitatea Guvernului în condiţiile dezvăluirilor referitoare la dosarele premierului din SUA din urmă cu mulţi ani, Dragu a spus: “Premierul a explicat ce s-a întâmplat în ambele cazuri. Cred că este în primul rând o problemă la PNL. Mi se pare, totuşi, un mesaj pentru toate partidele politice din România: în perioada competiţiei interne să aibă o abordare echilibrată vizavi de ceilalţi competitori. Ar fi şi un gest de maturitate să privim aceste competiţii interne cu mai multă seriozitate. Eu nu am avut nicio declaraţie pe acest subiect. Între timp, premierul a venit cu explicaţii. Obiectivul nostru este să implementăm agenda de reforme. Vrem să avem aceste alegeri interne finalizate şi să avem pe agenda publică reforme care ţin exclusiv de implementarea programului de guvernare”. 

Potrivit Ancăi Dragu, “oamenii evaluează în primul rând rezultatele unui guvern, reformele şi cred că în partid cursele interne ar trebui să fie bazate mult mai mult pe competiţii de idei şi platforme de idei”.

“În spaţiul public vorbim despre ceea ce nu se întâmplă pentru că este mai apetisant, dar sunt şi foarte multe lucruri care se întâmplă şi care se simt. Trebuie să ne uităm în primul rând la rezultatul în economia reală, avem o creştere economică robustă şi solidă. Este cea mai mare creştere din Uniunea Europeană. Asta clar înseamnă că atât investitorii, cât şi consumatorii români au încredere în economie. Asta înseamnă că au încredere chiar şi în mediul politic în care se desfăşoară această activitate”, a adăugat Dragu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

anca dragucituproblema PNLsefa senatului
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes