Șefa Senatului laudă bugetul: ”Mi se pare un buget foarte bine făcut”

Șefa Senatului laudă bugetul: ”Mi se pare un buget foarte bine făcut/ Trebuie să avem o plafonare, chiar reducere a cheltuielilor”
Șefa Senatului laudă bugetul: ”Mi se pare un buget foarte bine făcut/ Trebuie să avem o plafonare, chiar reducere a cheltuielilor”

Anca Dragu, preşedintele Senatului, a afirmat, vineri, că bugetul ”este foarte bine făcut” şi reflectă responsabilitate, dar şi viziune şi dezvoltare.

 Dragu susţine că trebuie ”o plafonare, chiar reducere a cheltuielilor” şi trebuie ca deficitul să înceapă să fie redus. 

De asemenea, ea a mai afirmat  că premierul Florin Cîţu, aflat în prezent la Bruxelles, ştie să explice viziunea guvernului, fiind printre puţinii premieri ai României care ştiu şi economie şi o pot explica în limba engleză, încât să fie bine înţeles de liderii europeni. 

”Mi se pare un buget forte bine făcut şi ştiu că s-a lucrat foarte mult la Ministerul Finanţelor în ultimele săptămâni. Este o soluţie foarte bună pentru acest buget pentru că este reflectă două lucruri: 1. Responsabilitate 2. Viziune şi dezvoltare”, a afirmat, vineri, Anca Dragu, a Digi 24. 

Preşedintele senatului susţine că ”trebuie să avem o plafonare, chiar reducere a cheltuielilor”. 

”Aşa merge treaba. Trebuie să arătăm un mic efort de revenire într-o logică firească. Trebuie să ţinem un deficit sub control”, a precizat Dragu, precizând că deficitul de 80 de miliarde de lei ”este foarte mult”. Dragu s-a referit la deficitul de 102 miliarde de lei din anul trecut. ”102 miliarde de lei înseamnă toată anvelopa de salarii de la stat într-un an, înseamnă mai mult decât pensiile într-un an – astea sunt vreo 90 de miliarde de lei Este o sumă uriaşă deficitul de anul trecut. (…) Trebuie să fim responsabili”, a mai declarat Dragu, afirmând, însă, că ”s-a găsit spaţiu fiscal pentru investiţii”. 

Întrebată dacă liderii de la Bruxelles ar putea avea obiecţii la deficitul mare al României, Dragu a spus, potrivit news.ro: ”Eu sunt convinsă că premierul Cîţu va avea un dialog foarte bun la Bruxelles, în primul rând pentru că ştie economie şi ştie să o spună şi în limba engleză. Nu am avu foarte mulţi premieri sau miniştri de finanţe care să poată să facă asta. Într-adevăr este o persoană de încredere acolo”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

anca dragubugetbuget foarte bine facutpresedinte senatreducere cheltuieli
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes