Şeful armatei ucrainene: Forţele ucrainene rezistă de-a lungul liniei frontului în Doneţk, inclusiv la Bahmut

Știri externe
Știri externe

Forţele ucrainene rezistă de-a lungul liniei de front din regiunea Doneţk, apărând inclusiv oraşul asediat Bahmut, cele mai înverşunate bătălii fiind pentru oraşele Vuhledar şi Marinka, potrivit comandantului armatei Ucraine, relatează Reuters.

Valeri Zaluhni, comandantul şef al Forţelor Armate ale Ucrainei, a declarat că Rusia efectuează zilnic aproximativ 50 de atacuri în Doneţk, o regiune din sud-estul Ucrainei pe care Moscova a încercat să o ocupe în totalitate.

”Luptele aprige continuă în zona Vuhledar şi Maryinka”, a spus Zaluhni într-un mesaj pe platforma Telegram, după o discuţie telefonică cu generalul american Mark Milley.

”Ţinem cu încredere apărarea. În unele zone ale frontului am reuşit să recâştigăm poziţiile pierdute anterior şi am câştigat un punct de sprijin.”

Zaluhni nu a precizat unde au avut loc câştigurile. El a adăugat că Ucraina continuă să deţină Bahmut, încercând ”să stabilizeze” linia frontului în jurul oraşului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

lupte bahmutrazboi ucraina rusia
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes