Administrație locală

Șeful CJ Argeș, mesaj dramatic: Nu vreau să ajungem să dorim un mort în ATI ca să îi ia locul un om drag nouă

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, le transmite locuitorilor care contestă masca pe față că județul a ajuns într-o situație dramatică.
Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, le transmite locuitorilor care contestă masca pe față că județul a ajuns într-o situație dramatică.

Județul Argeșul este primul în care s-a decis obligativitatea purtării măștii și în spațiile deschise. În aceste condiții, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, le transmite locuitorilor care contestă această măsură că județul a ajuns într-o situație dramatică, din cauza creșterii accelerate a cazurilor de COVID-19.

Potrivit datelor INSP, Argeșul este unul din cele cele patru județe din România unde în ultima săptămână s-au înregistrat 37,4% din totalul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus din România, iar Comitetul Județean pentru situații de Urgență a decis marți că este obligatorie purtarea măștii și în spațiile deschise.

Mesaj Dan Manu

„Am constatat că unii dintre argeșeni consideră că măsura este foarte bună, conștientizând pericolul de îmbolnăvire și gradul ridicat de contagiozitate a acestui virus, iar alții sunt de părere că această măsură este exagerată. Îi înțeleg pe cei care spun că masca provoacă un disconfort, dar o să îi rog pe aceștia să vizualizeze, doar pentru câteva clipe, imaginea a ceea ce se întâmplă în spitalele din județ în acest moment, unde se dă permanent o luptă contracronometru pentru viață și pentru fiecare respirație. Faptul că am fost nevoiți să solicităm una dintre cele cinci unități de terapie intensivă mobilă cu 12 paturi ale DSU arată clar situația dramatică în care se află județul nostru.

Creșterea accelerată a numărului de cazuri de infecție cu COVID-19 a dus la ocuparea în totalitate a numărului de paturi de terapie intensivă și trebuia să creștem capacitatea pentru a putea îngriji bolnavii critici. Nu vreau să ajungem să ne dorim un mort în ATI ca să îi ia locul un om drag nouă„, este mesajul transmis miercuri de șeful Consiliului Județean, Dan Manu.

În mesajul postat pe pagina de Facebook a CJ Argeș, el face apel la solidaritate pentru depăşirea crizei:

”Măsurile pot fi considerate dure, dar trebuie să conștientizăm, în al 12-lea ceas, că doar împreună, prin acest efort comun, prin respectarea cu strictețe a regulilor de protecție, putem stopa răspândirea virusului și putem evita îmbolnăvirea noastră și a celor dragi.
Vă doresc multă sănătate!”

Măsuri de siguranță

De joi întră în vigoare câteva măsuri decise de Comitetul Județean pentru situații de Urgență:

– Obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele cu vârsta de peste cinci ani, în spaţii închise şi deschise, pentru grupuri mai mari de două persoane care nu locuiesc la aceeaşi adresă.
– Programul activităţilor comerciale de tip fast-food, drive-in, jocuri de noroc, case de pariuri, cazinouri se va reduce până la ora 22,00 de luni până vineri şi ora 23,00 în zilele de sâmbătă şi duminică, administratorii spaţiilor în care se desfăşoară aceste activităţi asigurând monitorizarea permanentă a respectării măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2.
– Administratorii societăţilor comerciale care organizează evenimente private (nunţi, botezuri, aniversări şi alte asemenea) trebuie să reducă desfăşurarea evenimentului până la ora 22,00 de luni până vineri şi ora 23,00 în zilele de sâmbătă şi duminică. În cadrul acestor evenimente sunt interzise interacţiunile fizice de tip joc sau dans, atunci când nu se poate păstra distanţa fizică.

Alte știri de interes

Dan Cristian Popescu a trecut la PSD. Susținere pentru primăria Sectorului 2

Gloria Pascu

Costică Costanda a blocat conturile Primăriei Generale a Bucureștiului. Firea anunță pericolele ce vin

Mihnea Tudor

Tăriceanu își încearcă norocul la Primăria Capitalei, oficial

Mihnea Tudor

Nicușor Dan se teme de Traian Băsescu: Sper să nu rupă voturi…

Mihnea Tudor

Primarul Romanului, Lucian Micu, demis de prefectul de Neamț

Saghin Cristian

De cine se teme Dan Tudorache? Clotilde Armand: Dle primar pesedist, sunteți un fricos și jumătate!

Saghin Cristian

Podul Străulești a fost reabilitat în întregime

Gloria Pascu

Oferta lui Firea pentru Negoiță: Partidul Oxygen sau Partidul verde

Mihnea Tudor

Primarul Mutu, sector 6, alocă aproape 1 milion de euro pentru reabilitarea unui parc. La Chișinău

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »