Șeful FIFA nu este de acord cu implementarea cartonaşului albastru în fotbal

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a respins ipoteza regulii cartonaşului albastru, cu câteva ore înainte de o întâlnire pe această temă. Potrivit preşedintelui FIFA, tradiţia şi protecţia jocului sunt pe primul loc.

“Fifa se opune total cartonaşului albastru. Nu se pune problema. Trebuie să fim serioşi. Suntem întotdeauna deschişi la IFAB pentru a analiza idei şi propuneri… dar, odată ce ai analizat problema, trebuie să protejezi şi jocul, esenţa jocului, tradiţia jocului”, a spus el.

Această reacţie este în concordanţă cu scepticismul împărtăşit de o serie de antrenori din Premier League atunci când a fost anunţată posibila implementare a cartonaşului albastru, printre care Ange Postecoglou (Tottenham), Jürgen Klopp (Liverpool), Mikel Arteta (Arsenal), Mauricio Pochettino (Chelsea) şi Eddie Howe (Newcastle). Anglia, prin intermediul Federaţiei de Fotbal, propusese, de asemenea, utilizarea cartonaşului albastru începând din sezonul viitor pentru Cupa Angliei la fotbal masculin şi feminin.

Presa internaţională a scris că IFAB, forul care gestionează regulile de joc şi care are puterea de a modifica şi inova, ar urma să testeze sancţionarea jucătorilor la meciuri cu cartonaşe albastre.

După acordarea unui cartonaş albastru, jucătorul sancţionat ar fi nevoit să stea pe tuşă zece minute.

Cartonaşul ar urma să fie acordat pentru proteste sau faulturi.

Deja testat în Ţara Galilor, cartonaşul albastru urma să fie utilizat iniţial în diverse competiţii, dar nu în competiţii de nivel înalt, precum Euro sau Liga Campionilor.

Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, şi-a exprimat, de asemenea, reticenţa faţă de cartonaşul albastru: “Nu este fotbal”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cartonas albastru cartonas albastru fotbal infantino fifa
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes