Șeful ISMB, demis, după declarațiile șocante, în cazul elevului care s-a aruncat de la fereastra școlii: “O joacă obişnuită… “

Șeful ISMB, demis, după declarațiile șocante, în cazul elevului care s-a aruncat de la fereastra școlii: "O joacă obişnuită… "
Șeful ISMB, demis, după declarațiile șocante, în cazul elevului care s-a aruncat de la fereastra școlii: "O joacă obişnuită… "

Ionel Pușcaș, șeful ISMB, a fost demis, vineri, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după ce, potrivit unui reportaj televizat, a declarat că incidentul în care un elev s-a aruncat de la geamul școlii a fost ”o joacă obișnuită”.

”Ministerul Educației nu poate tolera astfel de abordări superficiale in situații care necesita mai mult decât oricând empatie, înțelegere și responsabilitate”, a declarat Cîmpeanu, potrivit educatieprivata.ro.

Reamintim că un elev de clasa a şasea s-a aruncat pe geam, de la etajul  unei școli din Capitală. Incidentul a avut loc la Școala “George Bacovia”, din Capitală, într-o pauză.

Colegii copilului au povestit că, înainte să se arunce, băiatul le-ar fi spus că vrea să moară din cauza umilinţelor pe care le suportă.Copilul a fost dus cu ambulanţa la Spitalul “Marie Curie”, pentru investigaţii. Din fericire, a scăpat cu leziuni minore. Putea fi însă o tragedie pe care cei care se ocupă de educaţia copiilor o tratează cu lejeritate și ignoră gravitatea situației. În acest moment, copilul este îngrijit la Spitalul de Psihiatrie “Obregia”, din Capitală.

„O joacă obişnuită… Ce sa va zic…a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev, a evocat că a băut o … Cola. Pur şi simplu a fugit şi a sărit pe geam.”, a declarat Ionel Puşcaş, inspector general ISMB.

Sunt atâtea discuții, în mass-media, pe tema bullying-ului, dar, se pare, că fără ecou.

„Când el a vrut să se arunce, colegii îl încurajau să sară, în loc să îl tragă sau ceva. Ziceau că nu ai curaj, SARI, SARI! L-au bătut colegii, îl jigneau, îl umileau”, spun unii dintre copiii care au asistat la scenă.

Dorina Constantin, directoarea şcolii „George Bacovia” din Bucureşti, a declarat: „Mi-a spus că este supărat, nu a justificat supărarea lui, am întrebat dacă supărarea lui merita aşa gest, a zis nu. El este o fire mai taciturnă asa…”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

copil sarit geamul scoliidemisionel puscasministrul educatieio joaca obisnuitasef ismbsorin cimpeanu
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes