Șeful poliției de frontieră, Ioan Buda, a demisionat. Reacție drastică a lui Rareș Bogdan

Șeful poliției de frontieră, Ioan Buda, a demisionat
Șeful poliției de frontieră, Ioan Buda, a demisionat

Chestorul Ioan Buda, șeful Poliției de Frontieră, și-a dat azi demisia, după scandalul cu românii de la frontiere, care doreau să se întoarcă în țară. Fostul, de acum, șef al Poliției de Frontieră va ieși la pensie începând cu 1 iunie 2020.

”În cursul acestei zile, chestorul general de poliție Ioan Buda și-a înaintat demisia din funcția de inspector general al Poliției de Frontieră Române, din motive personale. La final de mandat, chestorul general de poliție Ioan Buda transmite polițiștilor de frontieră întreaga sa apreciere pentru efortul depus și pentru profesionalismul de care au dat dovadă constant.

De asemenea, chestorul general de poliție Ioan Buda mulțumește pentru implicare și pentru sprijin tuturor colaboratorilor instituționali, celor din rândul societății civile, dar și organizațiilor profesionale și sindicale ale polițiștilor. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, raportul a fost înaintat, pentru aprobare, ministrului afacerilor interne”, anunță Poliția de Frontieră.

Rareș Bogdan, drastic

Cu tot respectul pentru domnul Buda (n. r. Ioan Buda, șeful Poliției de Frontieră), dacă eram eu cu rol executiv, domnul Buda era șef de post într-o comună de prin Botoșani. Aceasta este o măsură pe care aș fi luat-o în cazul românilor de la frontiere”, a spus Rareș Bogdan.

Chestorul Ioan Buda a fost, ani la rând, șef al Poliției de Frontieră dar și șf al Poliției Române. A îndeplinit și funcția de secretar de stat. Demisia are loc la puţin timp după incidentele de la vama Nădlac. Zeci de mii de români au revenit în ţară, după ridicarea restricţiilor, iar cozile formate au făcut ca românii să stea ore în şir la graniţă pentru a putea intra în ţară.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

chestor ioan buda ioan buda demisie politia de frontiera seful politiei de frontiera
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes