Semi-izolare pentru o lună. Italia înăspreşte restricţiile după un număr record de noi infecţii

Giuseppe Conte: Semi-izolare pentru o lună. Italia înăspreşte restricţiile după un număr record de noi infecţii
Giuseppe Conte: Semi-izolare pentru o lună. Italia înăspreşte restricţiile după un număr record de noi infecţii

Premierul italian Giuseppe Conte a înăsprit duminică restricţiile contra coronavirusului, după publicarea cifrelor record de infectări, în ciuda opoziţiei guvernatorilor regiunilor şi a manifestaţiilor anti-izolare, conform news.ro care citează AFP.

Cinematografele, teatrele, sălile de gimnastică şi piscinele se vor închide începând de luni şi până la 24 noiembrie potrivit acestor restricţii noi, iar barurile şi restaurantele îşi vor înceta activitatea după ora 18.00, au anunţat serviciile premierului.

Aproape 20.000 de noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Italia, potrivit bilanţului anunţat de autorităţi sâmbătă, un record naţional. În total, peste 500.000 de cazuri de infectare şi 37.000 de decese au fost recenzate în prima ţară europeană afectată dur de pandemie.

“Semi-izolare pentru o lună”, titrează cotidianul La Reppublica, subliniind că Giuseppe Conte nu a depus prea multe eforturi pentru a-i linişti pe liderii regiunilor care au luat măsuri mai puţin drastice pentru a salva companiile puternic afectate de izolarea din primăvară.

Şcolile şi grădiniţele vor rămâne deschise, în timp ce 75% dintre cursurile la licee şi universităţi vor avea loc online. Populaţia a fost îndemnată să evite pe cât posibil transportul în comun şi deplasările în afara comunităţii.

Noile măsuri au fost anunţate la câteva ore după o manifestaţie cu zeci de susţinători ai extremei drepte care au protestat faţă de izolare, care au înfruntat forţele de ordine în noaptea de sâmbătă spre duminică în centrul Romei.

Aproape 200 de militanţi mascaţi aparţinând unei grupări neo-fasciste Forza Nuova au lansat proiectile către poliţişti şi au incendiat pubele. La Napoli, incidente au izbucnit deja din noaptea precedentă.

Acestea au avut loc ca urmare a deciziilor luate săptămâna acesta de a impune izolarea în trei regiuni: Lazio, Lombardia şi Campania.

Dar guvernatorii regiunilor au avertizat că închiderea afacerilor va provoca tensiuni sociale în momentul în care izolarea din primăvară a împins Italia în cea mai gravă recesiune economică de supă război.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

coronavirus italiaitalia inaspreşte restrictiilerecord infectari italiarestrictii italiaSemi-izolare pentru o luna
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes