Semnăturile la control! Mutarea PNL pentru a mai amâna stabilirea calendarului moțiunii de cenzură

ANALIZĂ - Care sunt calculele PSD pentru moţiunea de cenzură
ANALIZĂ - Care sunt calculele PSD pentru moţiunea de cenzură

În ședința Birourilor Permanente de astăzi, Partidul Național Liberal ar urma să ceară, astăzi, anchetă administrativă pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea inițiată de USR și AUR.

La ora 12.00 este convocată ședința Birourilor Permanente reunite. Este vorba despre forurile care asigură conducerea Parlamentului și prin care va trebui să se stabilească un calendar pentru moțiunea de cenzură inițiată de cei de la USR – AUR.

Cel mai probabil, însă, nu se va ajunge să se stabilească acesta calendar, deoarece, potrivit surselor citate de Antena 3, înainte de începerea acestei ședințe, cei din PNL vor cere o anchetă administrativă pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea inițiată de USR și AUR. Aceștia susțin că semnăturile ar fi scanate, false.

Moțiunea de cenzură a fost depusă vineri seara, după ședința coaliției de guvernare în urma căreia negocierile între USR și PNL au eșuat. PSD susține că cvorumul ședinței de astăzi va fi asigurat și nu se vor opune să fie verificate semnăturile de pe această moțiune de cenzură.

Conform surselor Antena 3, există informații potrivit cărora, în momentul în care s-ar fi strâns semnăturile, trei parlamentari de la AUR ar fi fost plecați în străinătate, deci nu aveau cum să semneze această moțiune de cenzură. De asemenea, președinta Senatului, Anca Dragu, ar fi fost plecată din București, deci nu ar fi putut să semneze.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ancheta motiuneancheta semnaturimotiune de cenzurasemnaturi falseverificare semnaturi motiune
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes