Senatorul Claudiu Târziu denunță ”opoziția de mucava” a USR, pe care-l acuză că sprijină ”deschis” Guvernul Ciolacu

Senatorul Claudiu Târziu
Senatorul Claudiu Târziu

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), senatorul Claudiu Târziu, a criticat, marţi, USR pentru refuzul de a susţine împreună o moţiune de cenzură contra Guvernului Ciolacu la angajarea răspunderii pe proiectul de lege privind măsuri fiscal-bugetare.

“Noi, AUR, am iniţiat, din nou primii, strângerea semnăturilor necesare (cel puţin 117), însă USR a refuzat să semneze lista noastră. În atari condiţii, ne-am oferit ca parlamentarii AUR să semneze ei o moţiune iniţiată de USR, însă această opoziţie de mucava nu doar că a refuzat şi această ofertă, dar a şi renunţat la ideea moţiunii de cenzură, sprijinind astfel deschis Guvernul Ciolacu. USR crede că poate păcăli pe cineva când susţine că va ataca la Curtea Constituţională măsurile antieconomice ale Guvernului. În cea mai mare parte a lor, aceste măsuri – repet antieconomice! – nu au vreo problemă de constituţionalitate. Problema lor principală ţine de lipsa unei vizuni economice sănătoase, care să stimuleze creşterea economică, nu să hăituiască prin noi taxe şi impozite întreaga Românie productivă. Iată o dovadă cât se poate de clară că AUR este singura opoziţie din Parlamentul României, care se luptă cu coaliţia partidelor-sistem PSD-PNL-UDMR-USR”, a afirmat Târziu, într-un comunicat de presă.

În opinia sa, pachetul legislativ propus de Guvern “pur şi simplu îngroapă” economia naţională. “Singura modalitate de a nu desăvârşi acest dezastru este iniţierea unei moţiuni de cenzură pe care să o susţină toţi parlamentarii cu instinct pentru interesul naţional şi care se gândesc la românii care, muncind, susţin această economie”, a completat Claudiu Târziu.

El a menţionat că AUR nu are destule semnături pentru a depune singur o moţiune de cenzură, “tot aşa cum nici USR nu poate iniţia fără AUR un astfel de demers”.

După şedinţa de plen comun a forului legislativ, opoziţia are la dispoziţie trei zile pentru a depune o moţiune de cenzură, a cărei susţinere ar duce la respingerea legii şi la demiterea Guvernului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

claudiu tarziumotiune de cenzuraopozitie de mucavausr
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes