Senatorul Daniel Zamfir, foc și pară! CCR i-a declarat neconstituțională legea plafonării dobânzilor. ”Românii sunt lăsăți să fie în continuare jecmăniți de bănci”

Curtea Constituțională (CCR) a admis joi sesizarea depusă de PNL împotriva legii inițiată de PSD care prevedea plafonarea dobânzilor la credite. Legea a fost promovată de senatorul PSD Cătălin Zamfir. Recent au fost declarate neconstituționale și legile și modificările adoptate în Parlamentul trecut de PSD privind mărirea pensiilor cu 40% și oferirea de bonusuri profesorilor.

Senatorul PSD Daniel Zamfir a reacționat vehement după ce CCR a decis joi, în unanimitate, că legea pe care el a promovat-o în Parlamentul trecut privind plafonarea dobânzilor bancare este neconstituțională.

„Era oare prea mult?

După ce cu două zile în urmă CCR a confirmat că darea în plata pentru mășini-legea leasing ului-e constituțională, astăzi, după șase(!!!) amânări, CCR decide că Legea plafonarii dobânzilor are o exprimare neclară și o decara neconstituțională. N-am să comentez acum decizia, dar nu pot să nu ma întreb de ce a fost nevoie de șapte luni să constați că e exprimare neclară?

Românii sunt lăsăți să fie în continuare jecmaniti de bănci și IFN-uri, invocându-se textul neclar? Chiar e inacceptabil pentru sistemul financiar-bancar și pentru toți cei care roiesc în jurul lui, că vrem și noi, românii, să nu mai plătim dobânzi triple față de europeni?

Dacă de la Cîțu și șleahta de lobiști ai băncilor și IFN-urilor, sub masca de profesori la ASE cu mare influență, iată, nu aveam așteptări, nu același lucru pot spune despre cei în care sunt așteptați să facă dreptate.

Probabil, în față unei puteri absolute, și a unui prim ministru aservit sistemului bancar, încă o decizie împotriva lor, la două zile distanță, ar fi fost prea mult…

Aștept motivarea respingerii, și va asigur, că voi reveni cu legea, bineînțeles dacă partidul meu consideră oportun momentul”, a scris Zamfir pe Facebook.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat deseori că PSD nu comentează deciziile CCR. Pe 6 mai anul trecut, plenul Camerei Deputaților a dat vot favorabil proiectului de lege privind protecția consumatorilor împotriva dobânzilor excesive, în scopul menținerii echilibrului contractual și al asigurării integritaîîții pieței financiar-bancare interne.

Sesizarea a fost transmisă Curtii Constituționale de parlamentari de la PNL. Sesizarea a fost admisă în unanimitate de CCR.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

daniel zamfirlegea plafonarii dobanzilorplafonare dobanzisenator zamfir
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes