Senatul italian i-a ridicat imunitatea lui Matteo Salvini. Riscă 15 ani închisoare

Matteo Salvini a rămas fără imunitate, după ce Senatul italian i-a ridicat-o, joi. Liderul formațiunii de extremă-dreapta Liga Nordului este implicat într-un proces în care este acuzat de sechestrarea migranților.

Acest vot are loc în mijlocul unei creșteri a trecerilor ilegale de migranți în Mediterana. Sute de persoane sunt debarcate în fiecare zi pe coastele insulelor italiene Lampedusa și Sicilia, la bordul ambarcațiunilor mici sau salvate de pe mare de nave umanitare și de gardieni de coastă.

Salvini este acuzat de instanța din Palermo, Sicilia, că a sechestrat oameni pentru că a refuzat în august 2019, în calitatea sa de ministru de Interne, să autorizeze debarcarea a peste 80 de migranți la bordul navei umanitare Open Arms.

În cazul în care este găsit vinovat, Matteo Salvini, în vârstă de 47 de ani, ar putea suferi o condamnare la 15 ani de închisoare.

“Sunt mândru că am apărat Italia și aș face-o din nou. Dacă cineva se gândește să mă sperie cu un proces motivat din punct de vedere politic, greșește”, reacționat Salvini în Cameră.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

matteo salvini fara imunitate proces salvini salvini imunitate sechestrare imigranti
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes